Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Werelddierendag: Provincie zet in op dierenwelzijn

 

Werelddierendag: Provincie zet in op dierenwelzijn

Het is vandaag werelddierendag. Een dag waarop wereldwijd aandacht besteed wordt aan dieren. Met de slogan ‘Beestig goed bezig’ wil de provincie Vlaams-Brabant ook in de toekomst sterk inzetten op het welbevinden van dieren. Volgende zaterdag start op RINGtv ook een nieuwe reeks over dieren met de titel, jawel, ‘Beestig goed bezig’.

In de eerste aflevering van de nieuwe RINGtv-reeks ‘Beestig goed bezig’ zie je hoe het eraan toegaat in dierenasiel Tienen. Het zijn dierenasielen zoals deze die de provincie ondersteunt. Precies omdat ze zo belangrijk zijn. “We merken dat mensen door de coronalockdowns veel huisdieren zijn gaan houden”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Als de dieren aan hun lot worden overgelaten, moeten ze gepaste opvang krijgen en herplaatst worden zodat ze een nieuw baasje krijgen.”

Nevens hoopt dat er de volgende jaren nieuwe dierenasielen bijkomen want daar is nood aan. Ook wil de provincie de asielen professionaliseren. In het verlengde van werelddierendag start RINGtv volgende zaterdag met de reeks 'Beestig goed bezig’. Daarin kom je een pak te weten over de dierenwereld in onze regio.
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.