basiliekstraat.jpg

Winkelstraat Halle krijgt make-over

woe 5 nov 2014

De Basiliekstraat in Halle centrum zal vanaf volgend jaar een totale make-over krijgen. Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2016 afgerond. De kostprijs van het project bedraagt 4.315.000 euro.  Inwoners en handelaars kregen gisteren tekst en uitleg tijdens een infovergadering.  

De druk bezochte Basiliekstraat in Halle is dringend toe aan een opknapbeurt.  Regelmatig gebeuren er valpartijen door losliggende stenen. En dus komt er een volledig nieuw wegdek. “We gaan van de gelegenheid gebruik maken om een gescheiden riolering aan te leggen.  We gaan ook een bufferbekken plaatsen.  En dat gaan we doen in verschillende fasen zodat de handelaars altijd bereikbaar blijven”, zegt Johan Servé, schepen van Openbare Werken.

De handelaars gaan van de nood een deugd maken.  “We gaan allerlei acties organiseren om de hinder te verzachten en te overbruggen.  En uiteraard plannen we een grote opening”, benadrukt voorzitter Valérie Goorden van de Verenigde Handelaars Halle.