Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Woningen in Vlaams-Brabant nog eens 5% duurder

 

Woningen in Vlaams-Brabant nog eens 5% duurder

Huizen en appartementen zijn dit jaar weer een stuk duurder geworden. In Vlaams-Brabant gaat het om een stijging van 5% voor de appartementen en zelfs 5,9% voor de huizen.

De vastgoedmarkt zakte in het tweede kwartaal van dit jaar in mekaar door de coronacrisis, maar de voorbije drie maanden is er duidelijk sprake van herstel. Niet alleen het aantal vastgoedtransacties stijgt weer, de prijzen doen dat ook. In Vlaams-Brabant is een appartement nu gemiddeld 5 procent duurder dan een jaar geleden, voor een huis is dat zelfs bijna 6 procent. Voor een huis tel je nu gemiddeld in onze provincie 351.068 euro neer, voor een appartement 253.304 euro. Notaris Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be: “In de afgelopen maanden was er sowieso sprake van een inhaalbeweging, maar we zien ook dat veel kopers zich na de lockdownperiode extra gretig op de markt hebben gestort. Verkopen verliepen soms wat sneller dan anders, zeker als het om woningen ging die bijzonder gegeerd waren. Dat had ook een effect op de gemiddelde prijzen, maar we verwachten dat dit een tijdelijk fenomeen is.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!