Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Bus gemeenteschool Walfergem betrokken bij motorongeval E40

Nieuws

Ternat stopt plannen De Kiem in de koelkast

Nieuws

Gemeenteschool De Kiem wordt overgedragen aan katholiek onderwijsnet

Nieuws

Leraar die al celstraf riskeert nu ook in Zaventemse scholen geschorst wegens zedenfeiten

In Zaventem is een leraar in twee basisscholen geschorst met hoogdringendheid. De scholen kwamen te weten dat de man 40 maanden cel riskeert voor de aanranding van vijf meisjes in een school in Leuven. Ook in de Zaventemse scholen zou hij zijn handen niet hebben thuis gehouden. Dat schrijft Het...

Nieuws

Leerlingen technisch- en beroepsonderwijs racen met zelfgemaakte drones in Zaventem

In Zaventem vindt vandaag een dronerace voor leerlingen scholen van het technisch en beroepsonderwijs plaats. Nadat ze zelf hun drone ontwierpen en bouwden wordt vandaag tijdens een wedstrijd beslist welke drone de beste is.

Nieuws

School vervangt alle sloten na diefstal bij daglicht

Vreemde diefstal maandag bij Virgo Sapiens in Londerzeel. Een onbekende is er meteen na het einde van de schooltijd binnengewandeld en kwam na een half uur buiten met 3 laptops en een sleutelbos voor alle lokalen.

Nieuws

Leerlingen betogen voor veiligere schoolomgeving

In Asse hebben enkele honderden leerlingen van twee basisscholen vanmorgen een optocht gehouden. Ze roepen het gemeentebestuur op om werk te maken van een veiligere schoolomgeving.

Nieuws

Virtuele aanrijding waarschuwt jongeren voor spoorlopen

Uit een studie blijkt dat de helft van de Belgen het voorbije halfjaar de verkeersregels aan overwegen niet respecteert. Zeker spoorlopen blijft een groot probleem. Om de gevaren aan te kaarten bij de jeugd, strijkt infrastructuurbeheerder Infrabel vandaag met The Floor neer in de secundaire...

Nieuws

Nieuwsneuzen van Sint-Godelieve-Instituut Lennik winnen Publieksprijs

Het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik heeft de Publieksprijs van NIEUWSneuzen gewonnen. De leerlingen van het zesde jaar Economie-Moderne Talen winnen een cheque van 750 euro. Met dat geld mogen ze een klasactiviteit naar keuze organiseren.