Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Oud-gemeentehuis Beigem valt niet meer te redden

Nieuws

Gezamenlijk aanmeldsysteem Aanmelden.school van start

Nieuws

Studenten helpen scholieren via Facebook bij studiekeuze

Nieuws

Taaltest voor kleuters vanaf volgend schooljaar

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voert vanaf volgend schooljaar een taalscreening in voor kinderen van de derde kleuterklas. Bedoeling is om taalachterstand bij jonge kinderen aan te pakken.

Nieuws

Nieuwe richtlijnen rond corona in scholen

Alle scholen in Vlaanderen hebben gisteravond nieuwe richtlijnen gekregen in verband met het coronavirus. Die komen er na overleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), alle onderwijskoepels en sociale partners. Belangrijkste is dat ouders die thuis werken, verplicht worden hun...

Nieuws

Kapelle-op-den-Bos benevelt scholen en gemeentehuis in strijd tegen coronavirus

Vandaag krijgen drie basisscholen en het gemeentehuis van Kapelle-op-den-Bos een grondige reinigingsbeurt. Daarbij worden ruimtes en materiaal beneveld met producten waardoor de overlevingsduur van virussen op vaste oppervlakten minder lang wordt.

Nieuws

Weinig leerlingen in scholen van Halle-Vilvoorde

De vraag van de overheid om kinderen zo veel mogelijk thuis op te vangen, wordt goed opgevolgd. In de secundaire scholen zijn er nauwelijks leerlingen. In de lagere scholen zijn er iets meer, maar ook daar blijft het aantal beperkt. Dat blijkt uit een steekproef van de redactie.

Nieuws

Meemoo helpt met beeldmateriaal voor afstandsleren

Meemoo, het Vlaams Instituut voor het Archief, draagt z’n steentje bij om afstandsleren de komende tijd mogelijk te maken voor secundaire scholen. Leerlingen krijgen tijdelijk toegang tot het Archief voor het Onderwijs, waar allerlei educatief beeldmateriaal te vinden is. Ook RINGtv levert z'n...

Nieuws

Scholen bereiden zich voor: "Onwezenlijk en spannend tegelijkertijd"

Alle scholen in onze regio bereiden zich voor op de komende drie weken. De schoolpoorten blijven open om leerlingen op te vangen, maar lessen worden wel opgeschort. Wij gingen langs in het Regina Caeli in Dilbeek om te kijken hoe ze met de situatie omgaan.