Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Sint verruilt stoomboot voor oldtimer

Nieuws

Samen ontbijten op school in Machelen

Nieuws

Opnieuw winterblokspots in Pajottenland

Nieuws

Fietslicht aan en gaan

Nu de duisternis ’s avonds steeds vroeger intreedt, hernieuwt de provincie Vlaams-Brabant de sensibiliseringscampagne 'Fietslicht aan en gaan'. Het startschot vond gisteren plaats in Londerzeel.

Nieuws

Heilig Hart & College vindt in gepensioneerde juf Magda reddende engel

De directie van het Heilig-Hart & College zat een tijdje geleden met de handen in het haar toen ze geen vervanging vond voor een zieke leerkracht. Uiteindelijk besloten ze om de 71-jarige Magda Bracquiné in te schakelen. De gepensioneerde leerkracht staat nu opnieuw met veel passie voor de klas.

Nieuws

Zero-afval: leerlingen in Essene doen mee

Duizenden leerlingen over heel het land zijn vandaag de Zero-afvaluitdaging van GoodPlanet aangegaan. De essentie: vermijd verpakkingsafval. Ook de kinderen van 't Lessenaartje in Essene, deel van Affligem, nemen deel.

Nieuws

Horteco Vilvoorde wordt domeinschool

Leerlingen kunnen vanaf het schooljaar 2020-2021 vanaf het 1ste jaar starten in KTA Horteco in Vilvoorden zullen vanaf het 3de jaar kunnen doorstromen in een ASO-richting. De school wordt daarmee een zogenaamde domeinschool, dat zowel ASO-, TSO- als BSO-opleidingen aanbiedt rond hetzelfde thema....

Nieuws

Vader bedreigt medeleerlingen van zoon met mes

Een vader van een leerling van de vrije basisschool Sint-Jozef heeft gisteren enkele medeleerlingen van zijn zoon bedreigd met een mes. De man zou door het lint zijn gegaan omdat zijn zoon gepest werd.

Nieuws

Ruim 18 miljoen euro voor extra plaatsen in scholen

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits maakt in totaal een bedrag van 150 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas in Vlaanderen en Brussel. De investeringen gaan hoofdzakelijk naar het secundair onderwijs omdat het tekort aan plaatsen daar de komende jaren het grootst is. In onze...