Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Toewijzing secundaire scholen in Vlaams-Brabant is rond

Nieuws

Tal van activiteiten op 50-dagen Don Bosco

Nieuws

Leerlingen tweede en derde graad vanaf 10 mei voltijds naar school

Nieuws

Nieuwe editie van Leeshelden afgetrapt

Vandaag is de aftrap gegeven voor een nieuwe editie van de Leeshelden, een project dat kinderen uit het tweede en derde leerjaar helpt met lezen. Zij kunnen via hun school geselecteerd worden voor het traject dat plaatsvindt in de bibliotheken van Herne, Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Gooik,...

Nieuws

Paaspauze loopt af, scholen opnieuw open

Na drie weken openen de scholen opnieuw hun poorten. Grotendeels dan toch, want de oudste leerlingen van het secundair onderwijs blijven voorlopig deeltijds afstandsonderwijs volgen. In een open brief pleiten zo’n vijftig kinderartsen en jeugdpsychiaters voor een volledige heropening van de scholen.

Nieuws

Voorlopige plannen nieuwe school Itterbeek onthuld

In Itterbeek in Dilbeek zijn de voorlopige plannen voor een nieuwe basisschool voorgesteld aan de buurtbewoners. Via digitale ontmoetingsmomenten konden ze hun input geven over de plannen.

Nieuws

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Bijna 100 Vilvoordse kinderen krijgen deze paasvakantie een bezoekje van vrijwilligers. Samen met hen krijgen ze de kans om hun Nederlands te oefenen op een speelse manier.

Nieuws

Gooikse STEAM-academie moet in 2024 de deuren openen

De STEAM-academie die komt in de gebouwen van de dorpsschool in Oetingen, moet in 2024 de deuren openen. In het project krijgen ook de bibliotheek en de Gooikse muziek- en dansacademie een plaats.

Nieuws

Halftijds afstandsonderwijs blijft behouden na paaspauze

Niet alle leerlingen zullen na de paaspauze voltijds naar school kunnen gaan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in overleg met de onderwijskoepels en de vakbonden beslist dat de scholen volgende week niet volledig zullen heropenen.