Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Vader bedreigt medeleerlingen van zoon met mes

Nieuws

Ruim 18 miljoen euro voor extra plaatsen in scholen

Nieuws

Verrassing: kinderen doen flashmob voor leerkrachten

Nieuws

Verontruste ouders schrijven open brief aan minister van Onderwijs Crevits

Ouders van leerlingen van de basisschool van het Heilig Hart College van Tervuren, gelegen op het grondgebied van Wezembek-Oppem zijn ongerust omdat hun school in de toekomst met een digitaal inschrijvingssysteem zal moeten werken. Volgens de ouders wordt het lot van de kinderen dat bepaald door...

Nieuws

Sinds 2015 meer dan 220 miljoen euro gepompt in scholenbouw

Sinds 2015 is er in Halle-Vilvoorde maar liefst 222,7 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe of vernieuwde schoolgebouwen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Ministerie van Onderwijs. Het gaat om investeringen van alle onderwijsnetten en overheden samen. 

Nieuws

Kleuterjuffen èn gemeente staan terecht in zaak pesten

Drie kleuterjuffen van een school in Asse staan terecht voor het arbeidsauditoraat van Halle-Vilvoorde. Ze zouden een vrouwelijke collega jarenlang gepest en belaagd hebben.

Nieuws

Gloednieuwe website TriPZ met de klas

In de regio Pajottenland en Zennevallei zijn er heel veel monumenten, musea en natuurplekken die zich uitstekend lenen voor een educatief bezoek met de klas. Via een nieuwe website wordt het rijke aanbod nu eenvoudig raadpleegbaar voor geïnteresseerde scholen. 

Nieuws

Kinderen met Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen Vlaamse Rand

Kinderen met minstens één Nederlandstalige ouder krijgen voorrang in scholen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het nieuws staat te lezen in de krant De Tijd. 

Nieuws

Extra kus en knuffel voor Dilbeekse leerlingen

Ieder kind heeft de liefdevolle aandacht van een volwassene nodig heeft om zich te kunnen ontwikkelen tot een sterk individu. Een manier om die liefdevolle aandacht te geven is volgens SOS Kinderdorpen in een kus-en knufelzone op school. In alle Dilbeekse scholen is er vandaag zo'n kus-en...