Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Gezocht: leerkrachten… en veel is niet genoeg

Nieuws
Cocktail

Miro volgt les in één van de noordelijkste scholen ter wereld

Nieuws

Ex-leraar Zaventemse scholen opnieuw voor rechter voor aanranding

Nieuws

Boeken toe voor bibliotheek Grimbergen?

Groen Grimbergen kaart aan dat het nieuwe bestuur de deelbib van Grimbergen wil sluiten en één hoofdbibliotheek - die in Strombeek- wil overhouden. Dat betekent dat de bib in de Charleroyhoeve in Grimbergen op termijn zal verdwijnen.

Nieuws

Opwijkenaar haalt brons op Internationale Geografiewedstrijd

Carsten Geeurickx uit Opwijk heeft brons behaald op de iGeo-Olympiade in Hongkong. De student van Sint-Angela in Ternat was één van de 166 deelnemende studenten uit 44 landen. Het avontuur zal Carsten zich nog lang herinneren. Na de wedstrijd kwamen ze door een betoging vast te zitten op de...

Nieuws

Ex-leraar Zaventemse scholen vrijgesproken

Een 36-jarige leerkracht is vrijgeproken voor aanranding met geweld van 7 minderjarige meisjes in een school in Heverlee. De man gaf tot vorige maand ook les in 2 scholen in Zaventem.

Nieuws

Basisscholen Asse bannen vuilnisbakken van speelplaatsen

Volgend schooljaar zullen er geen vuilnisbakken meer staan op de speelplaatsen van alle lagere scholen in Asse. Het gemeentebestuur nam in overleg met de schooldirecties de beslissing om verpakkingsafval te weren.

Nieuws

Allerlaatste schooldag basisschool Markevallei

Vandaag was het de laatste schooldag. Voor de leerlingen van Basisschool Markevallei in Herne was het één die ze zich nog lang gaan herinneren want het was letterlijk de allerlaatste, Hun school sluit de deuren. Het afscheid woog dan ook extra zwaar.

Nieuws

4 miljoen euro voor scholen in Vlaams-Brabant

De Vlaamse overheid geeft zo’n 4 miljoen euro subsidies aan 9 scholen in onze regio. Het grootste deel van dat bedrag is voor de nieuwbouw of uitbreiding van scholen in Strombeek-Bever en Roosdaal.