Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Liedekerkse Zomerschool pakt leerachterstand na lockdown aan

Nieuws

Blokspots openen volgende week in Halle en Hoeilaart

Nieuws

Geen les op woensdag in Vilvoordse secundaire scholen

Nieuws

Vanaf schooljaar 2021-2022 taaltesten voor kleuters

De Vlaamse overheid voert vanaf het schooljaar 2021-2022 taaltesten in bij kleuters. Die testen moeten verhinderen dat kinderen met een achterstand van het Nederlands aan hun lagere school beginnen. "“Want wie een taalachterstand heeft, loopt vaak ook achterstand op in andere vakken. Ongelijk...

Nieuws

Proclamatie met drive-in in IMI Roosdaal

Aan het einde van juni staat traditioneel in heel wat secundaire scholen de proclamatie gepland. Wegens corona gebeurde dat in het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal met een echte drive-in.

Nieuws

Bouw nieuwe school in Kester start na zomervakantie

In Kester, deelgemeente van Gooik, kan de bouw van een nieuwe lagere school eindelijk beginnen. “De kogel is door de kerk. Na de vakantie komt er beweging op de weide van het bouwproject. De aannemer is aangesteld”, laat Dorpsschool Kester weten.

Nieuws

Kleuter Den Top positief getest op coronavirus

Een kleuter van basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw testte positief op Covid-19. De schooldirectie bracht de ouders van alle leerlingen op de hoogte. De leerkrachten en klasgenoten van de kleuter blijven in quarantaine.

Nieuws

Zaventemse school rekent ouders coronakost aan

Op de maandelijkse schoolrekening van de leerlingen van de Zaventemse school ZAVO prijkt in juni een administratieve coronakost van 10 euro. De ouders zijn verbaasd omdat de leerlingen van ZAVO al sinds midden maart niet meer naar school gaan.

Nieuws

Tweede leerling Heilig Hart & College test positief

In het Heilig Hart & College in Halle heeft een tweede leerling positief getest op het coronavirus. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens de school kwam de leerling niet in aanraking met de leerling die eerder deze week positief testte. De school blijft gewoon open en ook nu moet de klas van de...