Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Mondmaskers vanaf 6 jaar niets nieuws in Opwijkse basisschool

Nieuws

Joris Van den Cruijce: "onderwijs kan je niet zomaar aan- en uitzetten"

Nieuws

Basisschool De Piramide dicht: "coronavirus blijft woekeren"

Nieuws

#MissieMinder leert leerlingen bewuster omgaan met wegwerpplastic

Leerlingen uit de eerste graad van de Sint-Martinusscholen in Asse hielden vandaag een middagpauze zonder wegwerpplastic. Dat doen ze voor #MissieMinder, een actiedag voor scholen over bewust verbruiken.

Nieuws

Grimbergen moedigt handelaars aan om Nederlands te spreken met anderstaligen

De gemeente Grimbergen vraagt aan handelaars en uitbaters van cafés en restaurants om Nederlands te spreken met anderstaligen die een cursus Nederlands volgen. “Op die manier bieden ze de cursisten een extra oefenkans Nederlands”, verduidelijkt de schepen van Integratie.

Nieuws

Strombeekse basisschool sluit week de deuren na coronabesmettingen

De leerlingen van de Sint-Jozefsschool uit Strombeek-Bever moeten een week thuisblijven. “Er zijn een vijftiental besmettingen vastgesteld en de vaccinatiegraad in de deelgemeente van Grimbergen is laag”, aldus de directeur van de lagere school.

Nieuws

Heilig Hart & College Halle schakelt deels over op afstandsonderwijs

In Halle schakelt het Heilig Hart en College vanaf volgende week gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De reden is het stijgend aantal coronabesmettingen. Met de maatregel wil het Heilig Hart en College naar eigen zeggen op de rem staan om erger te voorkomen.

 

Nieuws

Directeur Sint-Victor: “Lokalen te klein om mondmaskers af te zetten”

In Sint-Victor in Alsemberg moeten leerlingen ook tijdens de les hun mondmasker aanhouden. “Als de leerlingen neerzitten, mogen ze in principe hun mondmasker afzetten. Maar dan moeten ze onder meer voldoende afstand kunnen houden en daar wringt het schoentje”, zegt directeur Kevin Swaelens.

Nieuws

Mondmaskers doen herintrede in secundaire scholen

Ook in de Vlaamse secundaire scholen moet het mondmasker weer op vanaf 20 november. Dat laat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts weten. “De mondmaskers kunnen worden afgezet wanneer iedereen stil zit, er afstand wordt gehouden en er ventilatie is”, zegt Weyts.