Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Studenten verwarmen met Valentijnsgedichten

Nieuws

Niet ‘blind’, maar jong getrouwd!

Nieuws

Digitaal aanmelden in secundaire scholen Vilvoorde, Grimbergen en Machelen

Nieuws

Ouders starten zelf school in Herne

In Herne heeft een groep ouders en leerkrachten het plan opgevat om zelf een school op te richten. De Verrekijker wordt een zogenoemde ervaringsgerichte school.

Nieuws

School na geurincident lijnbus: ‘Niet in de fout gegaan’

Het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik weerlegt dat het nalatig is geweest bij een incident op een lijnbus twee weken geleden. Een moeder van een leerling hekelde in een open brief de gebrekkige communicatie van de school en de vervoersmaatschappij. Aanleiding was een lijnbus waarop...

Nieuws

Moeder ongerust: "Leerlingen ziek door oververhitte batterij lijnbus?"

Enkele leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik zijn eind januari ziek geworden op een Lijnbus die hen naar school bracht. Volgens De Lijn is de oorzaak mogelijk een batterij die oververhit was. Die lekte, waardoor gassen zich in de bus verspreidden. In een open brief op sociale...

Nieuws

Centrale aanmelding in Affligemse scholen

In Affligem zullen ouders voortaan hun kind kunnen inschrijven via een centraal aanmeldingssysteem voor alle basisscholen. Het systeem treedt nog dit schooljaar in voege.

Nieuws

Chauffeurs hebben te zware voet in Halse schoolomgevingen

Auto’s rijden te vaak te snel in de omgeving van de Halse scholen. Dat blijkt uit metingen van beweging.net. Op sommige plekken rijden 7 op de 10 chauffeurs te snel.

Nieuws

Stad Vilvoorde schenkt 1.000 fluohesjes aan leerlingen

Vilvoorde heeft meer dan 1.000 fluohesjes uitgedeeld aan schoolgaande kinderen. Die moeten de kinderen zichtbaarder maken tijdens schooluitstappen en tijdens verplaatsingen van en naar de school.