Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Meer dan tweeduizend nieuwe plaatsen in het onderwijs in Halle, Dilbeek, Vilvoorde en Zaventem

Nieuws

"Dan was kamperen voor de schoolpoort beter"

Nieuws

School zamelt 15.000 euro in voor 8 goede doelen

Nieuws

Verkeersweek in Sint-Donatusschool

Het aantal fietsongevallen in onze provincie is het voorbije jaar aanzienlijk gestegen Het ideale moment dus voor de Sint-Donatusschool in Merchtem om een hele week rond verkeer te werken. Daarbij gaat de aandacht naar de leerlingen die te voet of met de fiets naar school komen.

Nieuws

Kwart leerlingen spreekt thuis geen Nederlands

Een kwart van de leerlingen in Vlaams-Brabant spreekt thuis een andere taal dan Nederlands. Dat berekent Vlaams parlementslid Vera Celis (N-VA) op basis van parlementaire vragen. In sommige gemeenten in de Vlaamse rand stijgt het aantal niet-Nederlandstaligen naar meer dan de helft van de...

Nieuws

Ook -12jarigen krijgen een stem in Gooik

Naar de stem van de allerkleinsten wordt te weinig geluisterd, vindt het gemeentebestuur van Gooik. Bovenop de jeugdraad, die er al 20 jaar goed draait, lanceert de Pajotse gemeente nu een kinderjeugdraad, om ook de -12-jarigen een stem te geven in het gemeentelijke reilen en zeilen.

Nieuws

Heel wat schoolpoorten blijven dicht vandaag

Heel wat lagere scholen houden de deuren dicht vandaag. In zeker 20 scholen in Halle-Vilvoorde is er geen les en geen opvang voorzien vandaag. Ongeveer 1 op de 4 scholen doet mee aan de staking, maar in vele gevallen wordt wel opvang voorzien door de leerkrachten, directie of gemeente.

Nieuws

Nora (9) kan dankzij de Brailleliga naar een gewone school

Vandaag start de Week van de Brailleliga. Centraal thema dit jaar is de levenslange begeleiding van blinden en slechtzienden door de Brailleliga. Nora, een leerlinge van 9 van de basisschool Markevallei in Herne, is zo iemand die haar leven lang begeleiding zal nodig hebben.

Nieuws

220 scholen op de afspraak voor Bednet

Vandaag was er de vierde editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet. Daarbij is het de bedoeling dat leerlingen in pyjama naar school gaan uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. In Vlaams-Brabant namen 220 scholen deel.