Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Onderwijs

Nieuws

Actiedag Youca: dagje werken, loon voor het zuiden

Nieuws

Sluit gemeente oudste school in Asse?

Nieuws

100 leerlingen krijgen geen les Frans: "We vinden geen leerkracht"

Nieuws

Zaventem wil versneld taalcursussen aanbieden aan kleuters

Zaventem wil leerlingen in de gemeentelijke basisscholen op jonge leeftijd al onderdompelen in een taalbad. Voor het geven van Nederlandstalige taalcursussen rekent de gemeente op vrijwilligers of studenten. "Een goede kennis van de Nederlandse taal biedt meer kansen op succesvol studeren", zegt...

Nieuws

Agoria Solar Team mikt op goud in Australische race

In Darwin, in het Noorden van Australië bereidt het Belgische Agoria Solar Team zich voor op de Bridgestone World Solar Challenge. Dat is een race van 3020 km met een zelfgemaakte zonnewagen. Onder hen ook enkele regiogenoten.

 

Nieuws

Ben Weyts wordt Vlaamse minister van Onderwijs

Ben Weyts wordt de nieuwe Vlaamse minister van Onderwijs. De Beerselnaar behoudt ook de bevoegdheden Dierenwelzijn en Vlaamse Rand en krijgt er Sport bij. Weyts wordt net als Crevits en Somers Vlaams viceminister-president in de regering-Jambon I.

Nieuws

Grimbergse school maakt eigen verkeersfilmpjes

Verkeersveiligheid rond de school is een prioriteit voor Kleuter- en Basisschool Prinsenhof in Grimbergen. Daarom maakten de leerlingen vandaag filmpjes om die verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen. De regen belette niet dat de jonge gelegenheidsacteurs en de regisseur het beste van...

Nieuws

2,2 miljoen euro voor extra plaatsen in scholen Asse en Dilbeek

Vlaanderen trekt 18 miljoen euro uit voor 1.400 plaatsen in het basis- secundair onderwijs. Ongeveer 2,2 miljoen euro gaat naar onze regio, namelijk naar vier scholen in Asse, Dilbeek en Machelen.

Nieuws

Regionaal aanmeldingssysteem in de maak?

De stad Leuven wil haar aanmeldingssysteem voor secundaire scholen uitbreiden naar scholen in de ruime regio. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het zat daarvoor vorige week samen met onder meer scholen uit Tervuren, Haacht, Overijse en Vilvoorde. Ook de betrokken gemeenten schoven mee aan tafel.