Willy Sommers brengt de zon in het hart via livestream

woe 10 maa 2021

Gisteren toverde zanger Willy Sommers uit Lennik een glimlach op het gezicht van een pak senioren. Willy gaf een optreden dat werd gestreamd in meer dan 80 woonzorgcentra. Ook in onze regio werd gekeken en plezier gemaakt. In Vilvoorde bijvoorbeeld, daar waren de bewoners van WZC De Rietdijk, De Stichel en Filfurdo bij de gelukkigen. 

Het Liers Cultuurcentrum organiseerde het optreden en van daaruit werd het live optreden in samenwerking met meerdere cultuurcentra gestreamd naar verschillende woonzorgcentra. CC Het Bolwerk en de deelnemende Vilvoordse woonzorgcentra verzorgden de cultuurbeleving van het publiek op afstand en gebruikten hun expertise om bij te dragen aan de totaalbeleving en de sfeercreatie. Het cultuurcentrum ondersteunde waar nodig in technische faciliteiten (zoals geluidsversterking, groot scherm, verduisterende gordijnen).

Ann Verhaeren, directeur residentiële ouderenzorg Filfurdo (Vilvoorde): "Deze live stream zorgt ervoor dat we onze mensen weer kunnen laten genieten van cultuur. Met dank aan al onze medewerkers die dagelijks het beste van zichzelf geven om onze bewoners een zinvolle en plezante dagbesteding aan te bieden. Een zeer fijn initiatief van cc Het Bolwerk. Dit is toch weer een stap naar een normaler leven. We, bewoners en medewerkers, kijken uit naar de dag dat we de artiesten terug in Filfurdo mogen uitnodigen."

Vanavond een verslag in ons nieuws.