debuyst2610.jpg

De Buyst geeft op in Rio

maa 15 aug 2016

Relegemnaar Jasper De Buyst is niet meer verschenen aan de start van de tweede dag van het omnium in het baanwielrennen in Rio. Het BIOC laat weten dat hij kampt met een maag-darminfectie.

De Buyst ontgoochelde gisteren op het omnium met een laatste plaats in het klassement. Het BIOC laat nu weten dat De Buyst geveld is door een maag-darminfectie en dat het medisch onverantwoord zou zijn om hem nog verder te laten deelnemen aan de wedstrijd.

De eerste dag van het onmium in het baanwielrennen op de Olympische Spelen in Rio was voor Relegemnaar Jasper De Buyst uitgedraaid op een flop. De Buyst eindigde op de laatste plaats.

De Buyst zat gisteren in de scratch mee met de juiste aanval, maar de benen lieten het totaal afweten. De Relegemnaar zegt zelf niet te begrijpen wat hem overkomt. “Er zat vanaf het begin niks in mijn benen”, aldus De Buyst. Ook op de andere nummers scoorde De Buyst gisteren ondermaats. Niet alleen De Buyst was gisteren hard voor zichzelf. Ook z’n coach Peter Pieters was niet mals. Volgens hem heeft De Buyst te weinig opofferingen gemaakt om in Rio een goed resultaat neer te zetten. Hij meent dat de combinatie met het wielrennen op de weg er voor De Buyst gewoon te veel aan is.