Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wielrennen

Sport

"Corona wint de 71ste editie van de wielerwedstrijd Brussel-Opwijk"

Sport

Remco Evenepoel: “Al weken niet meer op een fiets gezeten”

Sport

Monument voor Remco Evenepoel

Sport

Eigenaars ruilen bekend wielercafé in voor Spaanse zon

Op de top van de Bosberg in Galmaarden staat eet- en praatcafé El Faro te koop. Eigenaars Danny en Nancy ruilen binnenkort de tapkraan en de keuken in voor de Spaanse zon.

 
Sport

Evenepoel kan zichzelf opvolgen als Sportman van het Jaar

De beroepsvereniging van sportjournalisten heeft de genomineerden van Sportman en Sportvrouw van het jaar bekend gemaakt. In onze regio is wielrenner Remco Evenepoel uit Schepdaal opnieuw genomineerd. Ilan Van Wilder uit Opwijk valt mogelijk in de prijzen in de categorie Belofte van het Jaar.

Sport

OVER de Top: drie ex-wielrenners over hun gloriejaren

In OVER de Top duiken we vandaag opnieuw in het sportarchief van 25 jaar RINGtv. In deze aflevering blikken we met drie wielericonen uit onze regio terug op hun carrières.

Sport

Ex-wielrenner Jos Plas wordt 90: "Ik train nu meer dan tijdens mijn profcarrière"

Jos Plas uit Sint-Ulriks-Kapelle mocht vorige donderdag 90 kaarsjes uitblazen. De kranige man was tussen 1952 en 1964 een wielrenner met naam en faam. Grote klassiekers ontbreken op zijn palmares, maar hij won een pak koersen. En Jos fietst nog altijd.

Sport

Arne Marit kijkt uit naar profdebuut: "Sport Vlaanderen-Baloise is beste stap voor mij"

Arne Marit debuteert volgend jaar in het profpeleton. Drie ploegen die de World Tour rijden toonden interesse in de 21-jarige Vollezelenaar, maar Marit koos uiteindelijk voor een niet World Tourploeg: Sport Vlaanderen-Baloise. Aan RINGtv legt Arne zijn keuze uit.

 
Sport

Organisatie IWT schrapt editie 2021

De organisatie van de Internationale Wielertrofee Jong maar Moedig heeft beslist om de editie van 2021 te annuleren. De wielerwedstrijd in en rond Oetingen (Gooik) zou eind juni gereden worden, maar de organisatoren wachten de toekomstige coronamaatregelen niet af. Dat schrijft het Laatste Nieuws.

 

Sportvrijwilliger

RINGtv zoekt straffe sportvrijwilligers
Elke zondagvanaf 19u30

Uitzendingen RINGtv-Sport

Uitzendingen RINGtv-Sport

Nieuws

OVER de TOP: Liedekerke Lions

We keren terug naar 1994. In dat jaar wordt de ijshockeyploeg Liedekerke Lions opgericht. In 2001, 2002 en 2003 spelen de Lions drie keer kampioen in de tweede klasse. Het waren onvergetelijke tijden.

SPORT 27/12/2020

Bekijk hier het sportnieuws van zondag 27 december.

SPORT 29/11/2020

Bekijk hier het sportnieuws van zondag 29 november.

SPORT 20/11/2020

Bekijk hier de sport van zondag 20 november.