dirickx_frauke_rousseaux.jpg

Ons land is niet kansloos, aldus Dirickx (Halle) en Rousseaux (Oetingen)

maa 4 jan 2016

De Yellow Tigers (CEV-7) starten dinsdag in Ankara (Turkije) met een wedstrijd tegen Polen (CEV-8) hun Olympisch kwalificatietornooi. Onder hen ook twee regiogenoten: Frauke Dirickx uit Halle en Hélène Rousseaux uit Oetingen.

Pas vorige week maakte coach Gert Vande Broeck zijn definitieve selectie bekend. “Ze was er zelf het hart van in, maar de schouderblessure van Angie Bland was onvoldoende geheeld om een deelname te rechtvaardigen. Maud Catry viel uit de selectie. Hélène Rousseaux hield haar belofte en komt terug, terwijl Nathalie Lemmens de nieuwkomer is”, aldus Vande Broeck.

Net als gisteren wordt er vandaag volop getraind. Dinsdag spelen de Yellow Tigers tegen Polen, woensdag tegen Italië en donderdag tegen Rusland. Vrijdag en zaterdag worden vervolgens de finales afgewerkt. Enkel de winnaar van de finale verovert een ticket voor de Olympische Spelen. De nummers 2 en 3 spelen een ultiem kwalificatietoernooi in Japan.

Frauke Dirickx (Halle) en Hélène Rousseaux (Oetingen) denken dat het moeilijk wordt. Maar ons land is zeker niet kansloos. De eerste match tegen Polen wordt cruciaal. Die partij winnen en dan stunten tegen Italië of Rusland en de weg naar plaats 2 of 3 (goed voor het toernooi in Japan) ligt open.

Hélène Rousseaux is blij dat ze er opnieuw bij is. Maar mochten de Tigers eruit vliegen, dan stopt Frauke Dirickx wellicht met de nationale ploeg. Meer hierover vanavond in het nieuws op RINGtv.

Selectie Yellow Tigers:

Spelverdeelsters: Frauke Dirickx, Jasmien Biebauw, Ilka Van de Vyver

Hoofdaanvalsters: Lise Van Hecke, Kaja Grobelna

Libero’s: Valérie Courtois, Britt Ruysschaert

Middenspeelsters: Laura Heyrman, Freya Aelbrecht, Nathalie Lemmens

Receptie/hoek: Els Vandesteene, Charlotte Leys, Céline Van Gestel, Hélène Rousseaux.