keermuur_puttenberg.png
© keermuur_puttenberg.png

Puttenberg in Roosdaal maandenlang afgesloten: “Keermuur wordt volledig hersteld”

vrij 12 jan

De Puttenberg in Roosdaal blijft de komende maanden afgesloten voor autoverkeer. Op nieuwjaarsdag stortte een keermuur in. De gemeente maakt nu werk van een nieuwe, stevigere muur, maar dat kan een aantal maanden duren. Tot die tijd moet het verkeer een omleiding volgen.

De keermuur aan de Puttenberg kon de druk van de verzadigde grond – een gevolg van het vele water de voorbije weken en maanden - niet meer dragen en stortte in. “Die keermuur is ook bijna 100 jaar oud. De kasseien van de Putteberg veroorzaken veel trillingen met zich mee, waarom de weg afgesloten blijft. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren, maar auto’s moeten omrijden via het centrum van Pamel”, zegt burgemeester Wim Goossens.

De gemeente stelde een stabiliteitsingenieur aan om de schade op te meten. Een herstelling van de muur is nog niet voor morgen. “De plannen opmaken en een aannemer zoeken en de werken uitvoeren, dat duurt al snel twee tot drie maanden”, zegt Goossens. “Maar de muur wordt volledig hersteld en steviger gebouwd.”