feesttaart_professoren.png

10 jaar RINGtv-KOK: Braziliaanse taart voor 25 jaar RINGtv (professoren)

zat 28 maa 2020

Dubbel feest dit jaar op jouw zender: RINGtv viert dit jaar haar 25ste verjaardag én er is de jubileumeditie van 10 jaar RINGtv-KOK. Lang moesten we niet nadenken vooraleer we besloten om alle kookduo’s in de voorrondes een feesttaart voor RINGtv te laten maken. De professoren Katia en Francis kozen voor een Braziliaanse taart, waarvan elke hap naar meer smaakt!

Ingrediënten en bereiding van het taartendeeg:

- Leg 3 eieren op kamertemperatuur klaar
- Maak oploskoffie: 2,5 el in heet water, laten afkoelen (sterkte oploskoffie naar smaak, maar best indien goed straf)
- Plet 300 gr halfzachte boter in een pot uit elkaar met een vork en zet opzij
- Klop de eieren in een andere (grotere) pot
- Voeg 338 gram suiker toe aan de eieren
- Voeg 375 gr zelfrijzende bloem toe
- Voeg een half pakje bakpoeder toe
- Voeg geraspte chocolade toe (best fondant chocolade van 70 à 80%)
- Voeg oploskoffie (1 el) toe
- Spatel alles goed dooreen
- Bak het deeg zo’n 50 minuten op 180 graden

Ingrediënten en bereiding van het notenmengsel:

- Voeg 75 gram noten, 50 gram boter, een mespunt bloem, 50 gram suiker samen en laat het mengsel opwarmen en indikken
- Smeer het op de taart wanneer die uit de oven komt. Zet de taart en het mengsel heel kort even onder de grill (blijf erbij zodat het niet verbrandt)

Ingrediënten en bereiding van de frosting:

- 50 gram boter
- 75 gram roomkaas (gebruik een A-merk, die zijn steviger)
- 50 gram poedersuiker
- Meng alles tot de frosting mooi glanst.

Serveertip:
Druppel de frosting over de taart. Smakelijk!

Bekijk hier de voorronde met de Braziliaanse taart.