Zwaar ongeval op binnenring

Bestuurder in levensgevaar na botsing met vrachtwagen: lange files op binnenring

din 2 apr

Op de binnenring in Wezembeek-Oppem is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd. De zwaargekwetste chauffeur moest door de brandweer bevrijd worden uit zijn voertuig en verkeert in levensgevaar.

Rond 10.30 uur kwamen een voertuig, een vrachtwagen en een camionette in onduidelijke omstandigheden in botsing en dat net na de oprit 2 vanuit Kraainem en Wezembeek-Oppem. “De vrachtwagen kwam daarbij dwars te staan en verspert daardoor de Ring gedeeltelijk”, legt brandweerwoordvoerder Wouter Jeanfils uit. “De bestuurder van de vrachtwagen raakte lichtgewond. De bestuurder van de personenwagen, die 200 meter verderop stond, moest bevrijd worden. Hij raakte ernstig gewond en werd afgevoerd.”

Woordvoerster Jana Verdegem van de Federale Politie bevestigt dat de bestuurder van het voertuig, die met zijn wagen onder de vrachtwagen zou beland zijn, in levensgevaar werd afgevoerd.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval vast te stellen.

De Ring is momenteel nog versperd over drie rijstroken. Het verkeer kan er maar zeer moeizaam voorbij en bijgevolg staan er lange files. Ook de oprit vanuit Wezembeek-Oppem is afgesloten. Er wordt aangeraden om om te rijden. De hinder zal nog een hele tijd duren.

Ongeval binnenring