nina_callebaut_900.jpg

De mooiste liefdesbrief (5/5) - Mijn kind

maa 13 feb 2023

Wie liefde zegt, denkt Valentijn. Maar er bestaat ook een overtreffende trap van de liefde. En die heeft Nina Callebaut uit Haacht mooi beschreven in het gedicht Mijn kind.

 

Vijf dagen lang deelt dichter Vanhassel elke dag 1 liefdesbrief. Dit is nog niet de winnaar, die wordt op Valentijnsdag bekendgemaakt. Maar het is wel een brief, die de jury raakte.

De overtreffende trap van liefde

Als je eenmaal de liefde hebt geproefd, is dat overweldigend. Maar op dat moment weet je niet dat er ook een overtreffende trap van de liefde bestaat. Die van de genegenheid en de verwondering voor je kind. En dat heeft Nina Callebaut uit Haacht mooi verwoord in Mijn kind. Met weinig woorden en op een pittig tempo maximaliseert ze de definitie van liefde en zorgt ze voor een verrassende invalshoek. Het resultaat is een heerlijke sfeersetting die wellicht voor iedere ouder zeer herkenbaar is.

Mijn kind

Mijn kind

Mijn nieuw begin
Wie ik vroeger was
Wie jij later zal zijn

Rollend in het bed
Kruipend over de mat
Rennend over de vloer
Ontmantelend en ontdekkend
Ontwapenend en onverstoord

Alles is nieuw
Voor jou
Voor mij
Jij bent nieuw in de wereld
Die wereld is nieuw voor ons allebei

Emoties allerhande
Handjes rond mijn nek
Compleet onder de voet
Voetjes op mijn schoot

Wat een gevoel
Wat een gezin
Wat graag zien toch zijn kan

Allesomvattend en allesverslindend
Alles verbleekt erbij
Want niks anders is zoals jij

Op 14 februari kennen de winnaar!

Graag wil RINGtv iedereen bedanken die in zijn meest romantische pen kroop. Het was voor de jury echt geen sinecure. Maar uiteraard kan er maar 1 iemand de winnaar zijn. Die maken we morgen bekend. Hou onze social media en onze website bijzonder goed in de gaten. Want de winnaar krijgt een romantisch juweel dat Juwelier Topaas uit Asse wegschenkt n.a.v. zijn 40ste verjaardag. 

Lees hier de genomineerde gedichten