Kenny Pappaert is 34 jaar en komt uit Pepingen. Daar baat deze culinaire ondernemer de gerennommeerde B&B ’t Rest uit, een klassevolle zaak waar Kenny o.a. belevingsconcepten organiseert én een pop-up restaurant runt. Dat hij iets kent van het culinaire vak, bewees hij als gastjurylid in meerdere kookprogramma’s van RINGtv. In zijn aflevering van Koken met Cachet maakt Kenny een stukje haasfilet met saus van Lindemans kriek en pure chocolade klaar. Als dessert bereidt hij een lekkere pannacotta van witte chocolade met vlierbloesem van ‘Den Dael’, een regionale lekkernij.
Koken met cachet: de recepten van Kenny Pappaert
Vlierbloesemgel
Breng vlierbloesemsiroop, citroensap en agar agar aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, giet op een plaat om op te stijven. Laat afkoelen en mix glad. Bewaar in spuitfles.
Amandel–citroenkrokantje
Meng amandelschaafsel, suiker, bloem, gesmolten boter, citroensap en citroenrasp. Smeer dun uit op siliconenmat en bak 10–12 minuten op 170°C tot goudbruin. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.
Afwerking
Plaats de panna cotta centraal op het bord, breng de vlierbloesemgel aan in druppels, schep de granité erbij, werk af met krokantje, witte chocolade en citroenverbena.