In deze feestelijke kerstaflevering van Koken met Cachet neemt chef Sam Van Landeghem (Gastro Brisk, Groot-Bijgaarden – vroeger Restaurant Michel, finalist Beste Jonge Kok 2011) je mee in een verfijnd tweegangenmenu voor de eindejaarsperiode. Hij serveert hertenfilet met schorseneren, aardappelterrine en wintertruffel als hoofdgerecht, gevolgd door een bladerdeeggebak met chocoladeflan als feestelijk dessert.
Koken met Cachet: de recepten van Sam Van Landeghem
4. Ganache van Vanille en Witte Chocolade
Ingrediënten
- 110 g witte chocolade
- 225 g room 30%
- 1 vanillestok
- 1 g gelatine (blad 200 bloom)
Bereiding
- Verwarm de helft van de room met de gespleten en geschraapte vanillestok.
- Breng aan de kook, neem van het vuur en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten infuseren.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Verwarm de gezeefde, geïnfuseerde room opnieuw en giet in drie keer op de gesmolten chocolade. Emulgeer met een spatel.
- Voeg de voorgeweekte gelatine toe en mix glad.
- Voeg de rest van de koude room toe, mix opnieuw en dek af met plasticfolie.
- Laat minstens 4 uur koelen in de koelkast (ideaal: een nacht).