Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

10 jaar RINGtv-KOK: garnalencocktail (leraars)

10 jaar RINGtv-KOK: garnalencocktail (leraars)

10 jaar kookwedstrijd op RINGtv en een finale met de beste kandidaten van de voorbije 10 jaar. Je begrijpt dat dit een culinaire strijd is op het scherp van de snee. De broers en leraars Geert en Dirk Demesmaeker serveerden voor de halve finale een garnalencocktail als voorgerecht. Maar dan wel een garnalencocktail van het hoogste culinaire niveau. Zelf ook eens proberen? Dat kan want beide broers verklapten ons hun geheim recept. Veel kookplezier!

 

Ingrediënten:

- 500 g handgepelde garnalen

- 5 smaaktomaten

- 5 eieren

- 2 slaharten

- Citroen

- Olijfolie

- Enkele dikke sneden brood

- Eén citroen

 

- Verse geklopte mayonaise

- Ketchup

- Whiskey

- 50 ml halfopgeklopte room + 50 ml stevig opgeklopte room

- Cayennepeper

- Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Pel de garnalen.
  2. Emondeer de tomaten. Verwijder de zaadjes.
  3. Versnijd twee tomaten in kwarten.Snijd daarna ieder partje nogmaals in vier gelijke partjes.
  4. De overige tomaten versnijden in blokjes. Besprenkelen met goede olijfolie, zwarte peper en grof zout.
  5. Eieren koken. Eén ei zachtgekookt (4’), de overige eieren (10’)
  6. Eén zachtgekookt ei samen met twee hardgekookte in de blender tot crème draaien. Wat mayonaise, opgeklopte room, cayennepeper, peper en zout toevoegen.
  7. Overige hardgekookte eitjes in vier partjes snijden.
  8. Slaharten spoelen.
  9. Partjes citroen snijden.
  10.  Steek met de ring enkele grote schijven uit het brood. Bak deze in de olijolie en kruid nadien met wat zwarte peper en zout. Halveer.
  11. Voor de cocktailsaus : 3 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 el halfopgeklopte room, whiskey, cayennepeper, peper en zout mengen.
  12. Dresseren zoals op  de foto

 

Bekijk hier opnieuw de halve finale!