100 gezinnen Dilbeek zonder stroom na brand in cabine

woe 21 jan 2015

In Dilbeek hebben dinsdagavond zo’n 100 gezinnen een tijdlang zonder stroom gezeten. De oorzaak was  een brand in een stroomcabine achter het ING-kantoor.

Rond 18u werden de brandweerkorpsen van Dilbeek, Lennik, Brussel en Asse opgetrommeld voor een brand langs de Ninoofsesteenweg. Ter hoogte van het ING- bankkantoor stond een stroomcabine in lichterlaaie wat een hevige rookontwikkeling veroorzaakte. Zo’n 10 bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd.

Het bluswerk was geen sinecure omwille van de hoogspanning. Pas toen de stroom was uitgeschakeld kon de brandweer het vuur doven met een poeder. Na een grondige controle van de leidingen en de CO-waarden mochten de buurtbewoners terugkeren naar hun appartementen. Door de brand werd de Ninoofsesteenweg richting Brussel een tijdlang afgesloten.

Enkele uren geen stroom

Door de brand in de stroomcabine zaten verschillende straten een tijdlang zonder stroom. Rond 23u was netwerkbeheerder Eandis erin geslaagd om een tijdelijk stroomgenerator te installeren en was er opnieuw elektriciteit. De volgende dagen wordt werk gemaakt van een definitieve oplossing. Vermoed wordt dat een kortsluiting in de cabine de brand veroorzaakt heeft.  (foto archief RINGtv)