Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

900.000 euro voor meer groen en ruimte voor water in Vlaams-Brabant

 

900.000 euro voor meer groen en ruimte voor water in Vlaams-Brabant

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakt een bedrag van 900.000 euro vrij voor meer groen en ruimte voor water in Vlaams-Brabant. Een derde van dat geld, 300.000 euro, is bestemd voor meer bomen en ontharding in de regio rond het Zoniënwoud.

Voor de subsidies werden 15 aanvragen ingediend waarvan er uiteindelijk 3 werden weerhouden. Eentje in de Getestreek, een tweede in de Dijlevallei en een derde in en rond het Zoniënwoud. Ondermeer op het grondgebied van de gemeenten Sint-Genesius-Rode, Overijse en Hoeilaart zal het geld worden gebruikt om meer bomen aan te planten en de  verharding van de bodem tegen te gaan. Verder wordt ingezet op een grotere biodiversiteit en wil men een verdere versnippering van natuur en bos tegengaan.

Gedeputeerde voor Leefmilieu Bart Nevens reageert alvast enthousiast op de plannen. Volgens Nevens passen die plannen perfect in de verdere uitbouw van een klimaatbestendige en groene provincie. 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.