Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Peter Van Rompuy (CD&V): "Vlaams-Brabant moet meer inzetten op warmtenetten"

Nieuws

Vergunning voor vier windturbines aan grens met Herne en Bever

Nieuws

Dilbeeks recyclagepark verhuist toch niet naar Schepdaal

Nieuws

Eerste resultaten PFOS-vervuiling in Vilvoorde zijn geruststellend

De PFOS-vervuiling in Vilvoorde heeft voorlopig geen drastische gevolgen. Dat blijkt uit de resultaten van de al uitgevoerde onderzoeken door OVAM en eigenaars. “Er moeten nog tal van locaties onderzocht worden, maar de resultaten tot nu toe zijn geruststellend”, zegt burgemeester Hans Bonte.

Nieuws

DATS 24 opent grootste laadplein van het land in Halle

DATS 24 heeft het grootste laadplein van het land geopend in Halle. De parking van de hoofdzetel van Colruyt Group telt momenteel 109 laadpunten, maar op termijn zouden er meer dan 300 elektrische wagens tegelijkertijd kunnen laden. Na de kantooruren kunnen ook buurtbewoners het laadplein...

Nieuws

Na vijftien jaar eindelijk extra waterzuiveringsstation in Peizegem

De Merchtemse deelgemeente Peizegem krijgt een extra waterzuiveringsstation. Het dossier sleept al vijftien jaar aan, maar nu is er een akkoord bereikt met buurgemeenten Buggenhout en Loderzeel.

 
Nieuws

Vilvoorde helpt inwoners met vragen rond energiefactuur

In Vilvoorde kan je vandaag met al je vragen rond je energiefactuur en –leverancier terecht aan een pop-uploket. De stad wil zo inwoners informeren en helpen om de beste keuze te maken.

Nieuws

Brabantse Wouden geselecteerd als kandidaat Nationaal Park

Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de Brabantse Wouden geselecteerd als één van de kandidaten om een Nationaal Park te worden. “De Brabantse Wouden namen hiermee de eerste horde op weg naar een officiële erkenning”, aldus gedeputeerde voor Milieu Bart Nevens (N-VA).

Nieuws

Twee nieuwe bufferbekkens moeten Beersel behoeden voor wateroverlast

Beersel laat dit jaar extra bufferbekkens aanleggen onder het Kerkplein en de Hoogkouter in Dworp. Dat is één van de maatregelen die de gemeente neemt om wateroverlast op haar grondgebied tegen te gaan.