Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Natuur in Overijse moet populatie vroedmeesterpadden mee opkrikken

Nieuws

Uitbreiding Het Zeen verdubbelt toegankelijk groen in Sterrebeek

Nieuws

Regio rond Zoniënwoud wordt verder versterkt

Nieuws

Vorig jaar meer dan 1.300 GAS-dossiers opgesteld na sluikstort in Halle-Vilvoorde

In Halle-Vilvoorde werden vorig jaar 1.311 GAS-dossiers opgesteld na een sluikstort of zwerfvuil. In heel de provincie Vlaams-Brabant gaat het om 1.739 dossiers, het op één na hoogste cijfer in tien jaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Nieuws

Paddenbroek zoekt extra vrijwilligers voor natuureducatie

Nu de educatieve werking van Paddenbroek in Gooik op kruissnelheid komt, is het alle hens aan dek in het vernieuwde plattelandscentrum. Ze zijn daarom op zoek naar extra vrijwilligers om klassen op sleeptouw te nemen.

Nieuws

Demir erkent Hallerbos als natuurreservaat

Het bekende Hallerbos in onze regio krijgt het statuut van natuurreservaat. “Zo krijgt het Hallerbos de bescherming die het verdient”, zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA).

 

Nieuws

Geen extra windmolens in Lot: "Beter in het Hallerbos of het Zoniënwoud"

In Lot, een deelgemeente van Beersel, komen er dan toch geen zévende en achtste windturbine bij in de industriezone Heideveld, op de grens met Huizingen. De Raad van State heeft de vergunning ervan vernietigd, nadat Beersel naar de rechter was getrokken.

Nieuws

Buurt ziet containerpark in Schepdaal niet zitten

De gemeente Dilbeek wil een nieuw containerpark bouwen in de Jan De Trochstraat in Schepdaal. Maar dat is niet naar de zin van de buurtbewoners. Zij vrezen verkeersoverlast.

 

Nieuws

Gezocht: boswachter voor het Hallerbos

Het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid heeft een bijzondere vacature openstaan. Ze zijn namelijk op zoek naar een nieuwe boswachter voor het Hallerbos.