Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Overijse sluit Week van het Bos avontuurlijk af

Nieuws

Zeldzaam natuurfenomeen gespot boven Pajottenland en Zennevallei

Nieuws

Wondere wereld van Hallerbos nu ook in boekvorm

Sport

Solar Team op kop na eerste racedag

Het Belgische Solar Team, met daarbij ook enkele regiogenoten, staat na één dag aan de leiding van de Carrera Solar Atacama, de meest extreme zonnewagenrace ter wereld. 

Nieuws

Hormoonverstorende stoffen in Zenne te Vilvoorde

De rivier de Zenne bevat ter hoogte van de industriezone in Vilvoorde erg veel hormoonachtige stoffen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel. De stoffen hebben een negatief effect op de vruchtbaarheid en vergroten de kansen op diabetes en zelfs kanker. Dieren, insecten...

Nieuws
Meer hierover in het nieuws

Everzwijnen stilaan onderweg naar Noordrand

Mogelijk komen er everzwijnen naar de Noordrand rond Brussel en daar willen vier jagersverenigingen op voorbereid zijn. Daarom pleiten ze voor een nultolerantie, waarbij elk dier dat gesignaleerd wordt, neergeschoten wordt. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Nieuws

Wereldgezondheidsorganisatie: "Windturbines mogelijk schadelijk voor gezondheid"

Te veel omgevingsgeluid kan leiden tot chronische stress, hart- en vaatziekten en psychische aandoeningen. Dat is de conclusie van een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie. Enkele jaren geleden klaagden bewoners van wijk Witte Roos in Sint-Pieters-Leeuw over de geluidshinder van de...

Nieuws

Groot sluikstort op grens Kester en Pepingen

Op de grens van Kester en Pepingen is een groot sluikstort ontdekt. Dat bevindt zich langs een afgelegen landweg aan de Plutsingenstraat. 

Nieuws

Tanken aan de waterstofpomp in Halle

In Halle opende Colruyt Group zijn eerste publieke waterstoftankstation. In het station aan Dassenveld kunnen klanten voortaan terecht voor alle klassieke èn groene brandstoffen, waaronder ook 100 % groene waterstof.