Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Vuilniszak verdwijnt in Affligem en Galmaarden

Nieuws

Waterbeheersingswerk in Herne van start

Nieuws

Camera’s tegen zwerfvuil en sluikstorten

Nieuws

Bende van Beersel beloond voor inspanningen

Leerlingen van alle Beerselse lagere scholen zijn vandaag in de bloemen gezet door MOS Vlaanderen en WWF voor hun inspanningen die ze leveren voor het klimaat. In het Hendrik Consciencegebouw in Brussel mochten ze naar een 'klimaattop' voor kinderen.

Nieuws

Kesterheide officieel erkend als natuurgebied

De Kesterheide in Gooik is officieel erkend als natuurgebied. Eerder was al 5 hectare als natuurgebied ingekleurd, nu gaat het in totaal om 25 hectare. Op 16 november om 11 uur geeft Natuurpunt Pajottenland tekst en uitleg in De Cam. 

Nieuws

"Windturbines in Vilvoorde? Graag!"

Zowel de Vilvoordse meerderheid als de oppositie zijn voorstander van windmolens op hun grondgebied. De Vlaamse regering wil de beslissing over het vergunnen van windmolens aan gemeenten overlaten. Een goede zaak vinden ze in de Zennestad. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Landelijke gemeenten doen hun voordeel met Open Ruimte Fonds

De nieuwe Vlaamse regering gaat de landelijke gemeenten een financiële duw in de rug geven. Via het nieuw opgerichte Open Ruimte Fonds krijgen de lokale besturen 417 miljoen extra, gespreid over de komende vijf jaar.

Nieuws

Tijdelijke afvalophaalpunten Strombeek kreunen onder sluikstort

Grimbergen heeft aan de tijdelijke afvalophaalpunten aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever andermaal een sluikstort moeten opruimen. Die punten werden geplaatst omwille van de werken in de buurt. Op drie uur tijd werden zo'n twee vrachten weggevoerd, goed voor in in totaal 12 kubieke meter afval.

Nieuws

Beersel verkoopt openbare verlichting aan Fluvius

Beersel gaat zijn openbare verlichting verkopen aan Fluvius. Op die manier wil de gemeente tegen 2030 alle lichten omgevormd hebben naar energiezuinige LED-verlichting. Beersel zou zo’n 1,7 miljoen euro krijgen voor de operatie.