Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Sluikstorter dumpt afval in Lindebeek

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw bindt strijd aan met bouwpromotoren

Nieuws

Hallerbos krijgt ecobrug

Nieuws

Asse investeert in camera’s tegen sluikstorten

Asse gaat camera’s aankopen om sluikstorten tegen te gaan in de gemeente. Die investering komt er na een test met een gehuurde mobiele camera. Daarbij werden op anderhalve week tijd een tiental sluikstorters betrapt.

Nieuws

Autovrije Zondag in Asse, Wemmel en Vilvoorde

Het is vandaag in Vlaanderen en Brussel opnieuw Autovrije Zondag. Aan deze editie doen door de coronacrisis wel een pak minder steden en gemeenten mee dan anders. Asse, Wemmel en Vilvoorde zijn wel van de partij.

Nieuws

Werknemers Cargovil ruimen zwerfvuil op

Op de industriezone Cargovil hebben zo'n 60 werknemers van verschillende bedrijven hun lunchpauze vanmiddag bijzonder nuttig ingevuld. Ze gingen een uurtje zwervuil rapen om de industriezone in Grimbergen, Zemst en Vilvoorde properder te maken.

Nieuws

Vlaamse Rand wordt groener dankzij Gordelaars

Er is stevig gewandeld en gefietst doorheen de Gordelweek. En daardoor wordt de groene Rand nog groener want via hun deelname kunnen mensen een boom of een struik laten planten in de Rand. Het burgercollectief De Bûûmplanters steekt de schouders onder het project.

Nieuws

Halattraction brengt carnavalisten coronaproof samen tijdens ‘Blikskes en Bubbels’

In Halle is carnaval misschien nog niet helemáál verloren. Op zondag 13 september komt er een kleinschalig evenement op het Leideplein: ‘Blikskes en Bubbels’. Twee keer zijn 300 mensen – telkens in bubbels van 10 personen – welkom. “Het is een evenement voor echte carnavalisten. Daar is nood...

Nieuws

Treurwilg Koning Albertplein wordt niet verplant

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw heeft een beslissing genomen over de treurwilg op het Koning Albertplein. De treurwilg zal niet worden verplant omdat het te duur is voor de gemeente. De inwoners kunnen kiezen na de heraanleg van het plein een nieuwe boom kiezen.