Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Stad Vilvoorde nodigt klimaatspijbelaars uit

Nieuws

Met de hoogtewerker op zoek naar de beste plaats voor een boomkruinpad

Nieuws

Meise weert asbest uit gemeentelijke gebouwen

Nieuws

Sluikstort langs carpool A12 wordt aangepakt

Door de aanhoudende plaag van sluikstorters op de carpoolparking in Strombeek-Bever nemen de gemeente Grimbergen en het Agentschap Wegen en Verkeer maatregelen. 

Nieuws

Groot sluikstort in Sterrebeek

De gemeente Zaventem is andermaal het slachtoffer geworden van sluikstorters. Dit keer ontsiert een enorm sluikstort een terrein langs de Oude Keulseweg in deelgemeente Sterrebeek. Het afval leidt tot wrevel tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer, dat eigenaar is van het terrein. 

Nieuws

Plantentuin verliest monument

Droevig nieuws uit Meise. In de Plantentuin is deze week een rode beuk gesneuveld. De 170 jaar oude boom was de ouderdomsdeken van het domein.

Nieuws

De man die na Oosterweel ook Uplace moet redden

Alexander D’Hooghe, de architect die erin slaagde om het Oosterweelschip weer vlot te krijgen, heeft een nieuwe opdracht van formaat gekregen. De gemeente Machelen heeft hem aangesteld om het Uplace-dossier uit het slop te halen.

 
Nieuws

Nagemaakte restafvalzakken in Vilvoorde

In Vilvoorde duiken er nagemaakte zakken voor restafval op. Vanaf maandag zullen ze niet meer worden opgehaald. Wie ze toch op de stoep zet, riskeert een boete.

Nieuws

Natuurpunt woest op gemeente na vernielingen

De vrijwilligers van Natuurpunt in Merchtem zijn op z’n zachtst gezegd ontstemd over het snoeiwerk langs de veldbanen dat gebeurde in opdracht van de gemeente. "Precies of is hier is een bom gevallen", zegt Michel De Keersmaeker van Natuurpunt.