Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Nieuws

Peutiebos doelwit van vandalisme en brandstichting

Nieuws

Machelen en Incovo bestrijden hondenpoep met…yoga

Nieuws

River Cleanup Challenge aan de Dender in Roosdaal

In Roosdaal ruimden burgemeester Wim Goossens en schepen van Leefmilieu Herman Claeys vanmorgen zwerfvuil op aan de oever langs de Dender. Daarmee gingen ze in op een uitdaging van de internationale organisatie River Cleanup die gemeenten in de Denderstreek wil aansporen om de rivier proper te...

Nieuws

Bodemverontreiniging aan Rubenskasteel na 36 jaar aangepakt

Aan het Rubenskasteel in Elewijt, bij Zemst, zijn de saneringswerken gestart. De bodemvervuiling aan de tuinmuur werd reeds 36 jaar geleden vastgesteld.

Nieuws

Actiegroep: “Meer dan de helft van de lindes in Veldkantstraat zullen verdwijnen”

61 van de 101 lindebomen zullen gekapt worden voor de heraanleg van de Veldkantstraat in Grimbergen. Dat staat volgens het actiecomité ‘Red de bomen van de Veldkantstraat’ in een nieuw plan van de gemeente.

Nieuws

Fruittelers op hun hoede voor aprilse grillen

De lage temperaturen baren de fruittelers in onze regio zorgen. 's Nachts daalt de temperatuur tot onder het vriespunt, wat schade kan veroorzaken aan de fruitbomen. De telers zijn dan ook op hun hoede, hier en daar staan de vuurpotten al klaar.

Nieuws

Heisa rond Structuurplan in Hoeilaart

Natuurpunt Druivenstreek verwijt burgemeester Tim Vandenput (Open Vld) van Hoeilaart misleiding en boerenbedrog omdat hij de bevolking zou voorspiegelen dat er in zijn gemeente aanzienlijk wat groen gebied bijkomt. Vandenput zegt 17 hectare terug te zullen geven aan de natuur. Volgens Natuurpunt...

Nieuws

Provincie weigert in beroep vergunning voor padel- en tennisvelden in Sterrebeek

De provincie weigert een vergunning voor de inplanting van drie padel- en zes tennisvelden naast het Baron Brugmann de Walzinplein. De vereniging Sterrebeek2000 en omwonenden verzetten zich en halen nu een slag thuis.