Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Pepingen krijgt er 342 kakelende inwoonsters bij

Nieuws

Tegen eind deze eeuw dubbel zoveel slachtoffers van overstromingen in Dendervallei

Nieuws

Sluikstorten in tuinen van leegstaande woningen worden opgeruimd

Nieuws

Kunst en natuur hand in hand in Plantentuin

Plantentuin Meise pakt uit met een nieuwe kunstroute door het domein. De route ‘Natura Inspiratus’ toont installaties, foto’s, landscape-art en gedichten, stuk voor stuk geïnspireerd door de natuur.

Nieuws

Gevangen Vilvoordse oehoe gestorven door duivenziekte

De Vilvoordse oehoe, die een aantal maanden in het centrum rondhing en een aantal inwoners ferm deed schrikken, is gestorven. Het dier bleek te fel verzwakt.

Nieuws

Machelen pakt sluikstort aan Rittwegerlaan aan

De gemeente Machelen neemt samen met afvalintercommunale Incovo extra maatregelen tegen sluikstort aan de Rittwegerlaan. Sinds 2018 werden op de plek meer dan 500 sluikstorten vastgesteld.

Nieuws

Ecoduct Groenendaal mist effect niet

Het ecoduct Groenendaal boven de Ring rond Brussel mist z'n effect niet. Dat blijkt uit waarnemingen van Natuurpunt. Vossen en reeën lieten zich het meest zien. Bovendien is door het ecoduct het aantal dieren dat aangereden wordt, fel verminderd.

Nieuws

Opnieuw captatieverbod in Vlaams-Brabant

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte verlengt het captatieverbod  op ecologisch kwetsbare waterlopen en hij roept ook op om spaarzaam te zijn met drinkwater. De maatregelen zijn een gevolg van de hoge temperaturen.

Nieuws

Vanaf juli verplicht reserveren in recyclageparken Interza

Afvalintercommunale Interza voert een reservatiesysteem in voor z'n recyclageparken. "Er waren de voorbije weken vaak erg lange wachtrijen", zegt Jan Buysse van Interza. "De wachttijden liepen soms op tot meer dan één uur. Met het reservatiesysteem worden de mensen meer gespreid." Interza...