Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Federale Politie wil slipschool in Hellebos voortzetten

Nieuws

Gemeente Ternat tegen windturbines langs Assesteenweg: "Te dicht bij woningen'"

Nieuws

Gemeente wil structurele oplossing voor afvalberg aan sociale appartementen

Nieuws

Elektrische en hybride wagens het populairst in Vlaams-Brabant

Elektrische en hybride wagens zijn in Vlaanderen het populairst in Vlaams-Brabant. De eerste tien maanden van 2020 steeg de verkoop van elektrische wagens in onze provincie met ruim 46 procent. Een gelijkaardig verhaal is te zien bij de verkoop van hybride wagens. In Limburg zijn dergelijke...

Nieuws

2020 was succesjaar voor Plantentuin Meise

2020 was een succesjaar voor Plantentuin Meise. Ondanks een tijdelijke sluiting in de eerste helft van het jaar kwamen er 145.000 bezoekers.

Nieuws

Londerzeel verzet zich tegen windturbine langs A12

De gemeente Londerzeel wil niet dat windparkontwikkelaar Storm een grote windturbine zet langs de A12, op het grondgebied van Meise net over de gemeentegrens. “Londerzeel haalt in geen enkel opzicht voordeel uit dit initiatief, terwijl een aantal inwoners er toch hinder van zullen ondervinden”,...

Nieuws

Aantal sluikstorten Interza en Incovo daalt

Het aantal sluikstorten bij Interza en Incovo daalt. Dat blijkt uit de statistieken van beide afvalintercommunales voor het jaar 2020. Volgens Interza en Incovo neemt het aantal af omdat de pakkans voor sluikstorters steeds groter wordt. Daarom ook worden zes bijkomende camera’s aangekocht.

Nieuws

Vanaf morgen uitgebreide PMD-zak en uniforme vuilzakken bij Intradura

Morgen, op 1 januari, voert afvalintercommunale Intradura z'n drie uniforme afvalzakken in. 17 gemeenten in onze regio krijgen dan dezelfde GFT-, PMD- en restafvalzak. Die komen er in drie verschillende formaten en zullen voor meer dan 300.000 inwoners voortaan evenveel kosten.

Nieuws

900.000 euro voor meer groen en ruimte voor water in Vlaams-Brabant

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakt een bedrag van 900.000 euro vrij voor meer groen en ruimte voor water in Vlaams-Brabant. Een derde van dat geld, 300.000 euro, is bestemd voor meer bomen en ontharding in de regio rond het Zoniënwoud.