Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Brouwerij Lindemans: dag truck, welkom schip!

Nieuws

Nieuwe gascentrales in Vilvoorde?

Nieuws

Grondwaterpeil nog verder gedaald

Nieuws

Zelfrijdende shuttlebus op Brussels Airport

Op Brussels Airport heeft een zelfrijdende elektrische bus zijn eerste meters afgelegd. Het gaat om een proefproject dat de komende twee jaar wordt uitgetest.

Nieuws

Natuurdomein Wolfsputten heeft er een wauw-plekje bij

In natuurdomein Wolfsputten in Dilbeek kan je vanaf morgen terecht op een uitkijkplatform om het prachtige panorama te bewonderen. De realisatie van het platform past in een plan dat de natuurwaarden en de beleving van Wolfsputten moet verbeteren.

Nieuws

486 kilometer aan schone straten door vijf minuten zwerfvuil te ruimen

In Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw hebben 3.706 vrijwilligers samen 486 kilometer aan straten vrijgemaakt van zwerfvuil. Dat gebeurde in de periode van de zwerfvuilcampagne van eind maart tot eind april.

 

Nieuws

Landinrichtingsproject moet Ijsevallei opwaarderen

In de gemeenten Hoeilaart en Overijse krijgt het landinrichtingsproject IJsevallei verder vorm. Opzet is het inrichten van de open ruimte met een meerwaarde voor mens en natuur.

Nieuws

Kringwinkel ViTeS: groen, groener, groenst

Het eerste 'volledig circulaire winkelcentrum' van het land opent op 24 mei in Brussel. Onder de partners, die werden gescreend en geselecteerd op hun duurzaamheid, zit ook ViTeS, de overkoepelende groep van enkele kringwinkels in onze regio. 

Nieuws

Wemmel wil zondagsmarkt plastiekvrij

Het gemeentebestuur van Wemmel wil tegen 2020 de zondagsmarkt plastiekvrij maken. Om dat mogelijk te maken, is het schepencollege is daarvoor gestart met de nodige voorbereidingen.