Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Luchthaven laat nieuwe bomen planten

Nieuws

Fijnstof in de Rand: balans na 1 jaar niet rooskleurig

Nieuws

Incovo steekt glasbollen onder de grond

Nieuws

125.000 euro voor meer groen

De provincie Vlaams-Brabant investeert 125.000 euro in zeven natuurprojecten in onze regio. Het geld moet de natuur versterken en ze toegankelijker en aantrekkelijker maken voor de mens.

Nieuws

Eerste spadesteek voor nieuw onthaal en serrecomplex in Plantentuin Meise

In de Plantentuin van Meise zijn de werken gestart voor een nieuw serrecomplex en twee nieuwe onthaalgebouwen. Het is de volgende stap in het Masterplan van de Vlaamse overheid om van de Plantentuin tegen 2026 een toeristische topattractie te maken.

Nieuws

Alternatief voor klimaatmarsen in Steenokkerzeel

Vandaag wordt wereldwijd actie gevoerd voor het milieu. Ook in onze regio staan op heel wat plaatsen klimaatmarsen op het programma. In Steenokkerzel pakt het gemeentebestuur uit met een alternatief: een grote (pre-)lenteschoonmaak. 

Nieuws

Speelgoed ruilen verkleint de afvalberg

Een legpuzzel voor een squishy of een ouderwets zakje knikkers in ruil voor een fidget spinner? Oudere maar nog bruikbare speelgoedjes ruilen, dat was het opzet van de speelgoedruilbeurs met kinderen van het Immaculata Maria-instituut (IMI) in Roosdaal. Plezierig, maar ook bedoeld als...

Nieuws

Containercoats als wapen tegen sluikstorten

Asse heeft een primeur beet: als eerste Vlaamse gemeente lanceert ze de containercoats, een uit Nederland overgewaaid project om sluikstorten in het straatbeeld grondig aan te pakken.

Nieuws

Leeuwse leerlingen aan de slag met boom en struik

Woensdag hebben een 50 tal vierdejaars van de Ave Mariabasisschool uit Sint-Pieters-Leeuw een massa bomen en struiken aangeplant langs de voetbalvelden van SK Vlezenbeek.