Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Rivierkreeften bedreigen kamsalamander in Houtemse Bomputten

Nieuws

Snelwegparking in Peutie herschapen in vuilnisbelt

Nieuws

Deze zomer make-over van Albertpark in Halle

Nieuws

Kobbegem krijgt nieuw speelterrein

In Kobbegem bij Asse wordt het speelterrein Hogeweide heraangelegd. De huidige toestellen zijn versleten en ze waren regelmatig het doelwit van vandalen.

Nieuws

Vijver Mariadal Zaventem kampt met waterpest

De groene smurrie in de vijver van het park Mariadal in Zaventem blijkt waterpest te zijn. De voorbije dagen groeide een vreemde waterplant heel snel aan, waardoor bijna de hele vijveroppervlakte bedekt lijkt met een groene smurrie.

Nieuws

Dilbeek kaart vliegtuigoverlast aan: "We zijn het kotsbeu"

Burgemeester van Dilbeek Willy Segers vraagt de federale overheid om maatregelen te nemen tegen de vliegtuigoverlast in zijn gemeente. De laatste maanden regent het volgens Segers daarover klachten in de gemeente.

 

Nieuws

Zellikse tuinierders kunnen voortaan terecht in tuin- en buurthuis

Zellikenaren die hun tuintjes bewerken in het Molenbeekdal, kunnen voortaan terecht in een tuin- en buurthuis. Dat staat ter beschikking van de diverse tuinprojecten die er worden gehouden.

Nieuws

Actie Noordrand vernietigend over studie geluidshinder: “Politiek leert niet uit fouten van het verleden”

De Actie Noordrand trekt aan de alarmbel. Uit de effectenstudie die de federale regering over de geluidshinder rondom Brussels Airport bestelde, blijkt volgens de actiegroep dat er opnieuw sprake is van concentratie van vluchten boven de Noordrand. Dezelfde conclusie maakte burgemeester van...

Nieuws

Ernstige PFAS-verontreiniging in Asse

In Asse is een ernstige verontreiniging met PFAS vastgesteld in het grondwater in de buurt van de voormalige brandweerkazerne aan de Arsenaalstraat, ter hoogte van de Hopmarkt.