Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Leeuwse camera’s betrappen meer dan 150 sluikstorters

Nieuws

Groen licht voor ruilverkaveling Gooik

Nieuws

Natuurwerken Zeen gaan nieuwe fase in

Nieuws

Een duik met een boodschap

In Overijse waagden ongeveer 80 zwemmers zich aan een duik in het water van het meer van Genval. Achter hun verfrissende duik zat een boodschap.

Nieuws
Cocktail

Big Jump in Overijse

1 uur per jaar mag er gezwommen worden in het meer van Genval in Overijse en dat nu zondag is het weer zover. Net als de vorige jaren vragen zwemmers met de Big Jump aandacht voor propere en gezonde rivieren.

Nieuws

Brandweer: "Bestrijding processierups niet onze taak"

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West krijgt regelmatig oproepen voor het verdelgen van eikenprocessierupsen. "Maar dat is onze taak niet", aldus de brandweer.

Nieuws

Reuzenberenklauw en Japanse duizendknoop overwoekeren Vilvoordse oevers

Ze zijn mooi om naar te kijken, maar schadelijk voor mens en andere planten. Aan de bedrijvenzone Cargovil in Vilvoorde palmt de reuzenberenklauw de oevers van de Zenne in, in het stadscentrum is er dan weer een invasie van de Japanse duizendknoop. “Vooral de reuzenberenklauw is gevaarlijk voor...

Nieuws

Provincie behandelde vorig jaar 830 GAS-dossiers

Vlaams-Brabant behandelde vorig jaar 830 GAS-boetes in Halle-Vilvoorde. In negen op de tien gevallen werd een boete uitgeschreven. Gemiddeld bedroeg die 93,5 euro.

Nieuws

Weyts: "De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend"

Vlaams minister Ben Weyts heeft beelden van een sluikstorter op sociale media gezet. Daarop is te zien hoe een vrouw afval dumpt aan een glasbol aan de Menisberg in Huizingen. “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend”, reageert een boze Weyts.