Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Extra controles op weggooien van afval uit de auto

Nieuws

Nieuw voorstel voor site Westrode in Meise

Nieuws

Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen doven ’s nachts straatverlichting

Nieuws

Bedrijfsafval niet meer welkom op containerpark in Sint-Pieters-Leeuw

Bestelwagens met grote aanhangwagens die afval komen afvoeren, je zal ze binnenkort niet meer zien in het containerpark in Sint-Pieters-Leeuw. Wanneer ze geladen zijn met meer dan 7 kubieke meter afval, worden ze niet meer toegelaten. Op die manier wil de gemeente komaf maken met ‘legaal...

Nieuws

Landbouwers vragen met tassenactie aandacht voor hun problemen

In Halle hebben boeren en tuinders dit weekend winkeltassen uitgedeeld om aandacht te vragen voor de lokale voedselproductie en de uitdagingen waar de Vlaamse land- en tuinbouw mee kampt. Heel wat boeren en hun opvolgers weten niet hoe de toekomst er voor hen uit zal zien, door onder andere...

Nieuws

Groen bedrijventerrein op site Douwe Egberts in Grimbergen

In Grimbergen is de voormalige site van koffiefabrikant Douwe Egberts omgevormd tot een groen bedrijventerrein. Bedrijven kunnen er hun personeel hybride laten werken en evenementen organiseren.

Nieuws

Plantentuin Meise opent nieuwe Eilandtuin

In Plantentuin Meise is gisteravond de nieuwe Eilandtuin officieel ingewijd. De botanische tuin heeft er zo een nieuwe attractie bij.

Nieuws

Ook in Halle dit jaar geen ijspiste

De kogel is door de kerk. Dit jaar komt er in Halle geen nieuwe editie van Halle Schaatst.

Nieuws

UZ Brussel en VUB bouwen datacenter in Zellik

In het Researchpark in Zellik, deelgemeente van Asse, is gisteren de eerste steen gelegd van een nieuw datacenter van de VUB en het UZ Brussel. Het gebouw zal uniek zijn in België op het vlak van energie-efficiëntie.