Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

 

Nieuws

Vergunning Lidl-project Liedekerke vernietigd

Nieuws

Plattelandscentrum Paddenbroek feestelijk geopend

Nieuws

Spooren kijkt vooruit na corona: “Klimaat en veiligheid grootste uitdagingen”

Nieuws

Mysterieuze Bossen zet groen in de regio in kijker

In het Kluisbos in Halle is afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen van ‘Mysterieuze Bossen’ afgetrapt, een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant om de bossen in de regio de kijker te zetten. Gewapend met een lampion en een zaklamp kon je langs de eeuwenoude bomen dwalen en leuke verhalen ontdekken.

Nieuws

Di Rupo informeert zich in Halle over mogelijkheden hernieuwbare energie

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) bracht vanmorgen een bezoek aan de Dassenveld-site van Colruyt, in Halle. Hij kreeg er tekst en uitleg bij de inspanningen die de Colruyt Group doet om zo veel mogelijk hernieuwbare energie te gebruiken in de logistiek en het transport.

Nieuws

Tal van activiteiten op vijfde 'Dag van het Zoniënwoud'

Zondag is het Dag van het Zoniënwoud. Dan kan je niet alleen in Hoeilaart, Overijse en Tervuren terecht voor allerlei wandelingen, maar ook in die delen van het woud die tot het Waalse en Brusselse Gewest behoren. De Dag Van het Zoniënwoud is een initiatief van de Stichting Zoniënwoud, in 2019...

Nieuws

Zenne komt na 150 jaar opnieuw boven water

Op de grens van Vilvoorde en Brussel komt na 150 jaar de Zenne opnieuw boven water. Over een lengte van 200 meter wordt de waterloop er opnieuw open gelegd. Volgens Leefmilieu Brussel komt dat de waterkwaliteit en biodiversiteit ten goede.

Nieuws

Grimbergen gaat de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort

Grimbergen gaat de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort. Het doet dat naar aanleiding van de Week van de Handhaving. De gemeente focust zich vooral op vuil in de onmiddellijke omgeving van handelszaken. “Overtreders moeten er niet op rekenen dat ze wegkomen met hun storend gedragd”, zegt...

Nieuws

Schepdaal heeft eerste Finse piste met slimme lichten

In de Dilbeekse deelgemeente Schepdaal is gisteravond de slimme verlichting op de Finse piste voorgesteld. Het licht gaat enkel aan wanneer er iemand in de buurt is. Het systeem kan ook informatie verzamelen over de sportactiviteit op de site aan sporthal Caerenbergveld.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.