Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In Asse Gekruid: PHỞ BÒ (Vietnamese noedelsoep)

In Asse Gekruid: PHỞ BÒ (Vietnamese noedelsoep)

Gwen, ofwel Hoang Vu thao Nguyen, verrast ons met een Vietnamese noedelsoep. Dit is een basisgerecht in de Vietnamese keuken en wordt ook vaak als ontbijt gegeten. Maar in dit recept voegt Gwen er ook nog wat rundvlees toe.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 liter water voor de rundvleesbouillon
  • 1 liter water voor de rijstnoedels
  • 1 kg mergpijpen
  • 1 stuk steranijs
  • 1 groot kaneelstokje
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 bouillonblokje voor Pho Bo soep
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepels keukenzout
  • 2 gele uien 
  • 1 stuk gember (ongeveer 20g)
  • 200 g rosbief chateaubriand
  • 200 g rijstnoedels
  • 10 rundvlees balletjes
  • 40 g verse Thaise basilicum
  • 40 g verse Vietnamese koriander
  • 2 eetlepels  chilisaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 40 g soja
  • 10 g kervel
  • ¼ theelepel gemalen zwart peper
  • 2 jonge uien
  • ½ rode peper
  • ½ citroen

Bereiding (90 min)

Voor de rijstnoedels:

  • Week de rijstnoedels in het water in een grote kom.

Voor de rundvleesbouillon:

  • Was de mergpijpen goed met het warm water.
  • Giet de mergpijpen samen met het water (2 liter) in een kookpot en breng aan de kook.
  • Schil de gele ui en gember en snij er een bodempje af.
  • Neem een pan en rooster het kaneelstokje, steranijs, de gele ui, gember gedurende twee minuten.
  • Voeg alle aroma’s met een beetje zout toe aan de rundvleesbouillon.
  • Laat de rundvleesbouillon gedurende een uur pruttelen op een middelhoog vuur.
  • Schuim de rundvleesbouillon altijd af tijdens het koken. Deze stap is heel belangrijk om een goede en mooie kleur aan de rundvleesbouillon te geven. Het schuim komt van het vocht uit de mergpijpen.
  • Zet het vuur lager.
  • Voeg na 1 uur een theelepel zout en het bouillonblokje voor Pho Bo soep toe aan de rundvleesbouillon.
  • Halveer de rundvleesballetjes en voeg ze ook toe aan de rundvleesbouillon.
  • Voeg vissaus toe aan de rundvleesbouillon wanneer u start met serveren.

Voor de noedelsoep :

  • Was de verse Thaise basilicum, Vietnamese koriander, soja en verdeel ze over een bord.
  • Snijd de citroen in kwartjes en hak de rode peper in ringetjes.
  • Was en snijd de jonge uien, kervel, gele ui en het sjalotje in klein stukjes en mix alles samen in een kommetje.
  • Snijd de rosbief chateaubriand heel fijn en in mooie reepjes .
  • Giet het water (1 liter)  in een andere kookpot en breng aan de kook.
  • Zet de rijstnoedels in een diepe schuimspaan en zet het in de kookpot gedurende 10 seconden wanneer het water kookt.

Serveren

  • Doe de rijstnoedels in een diep kommetje.
  • Voeg de plakjes rosbief chateaubriand en het rundvlees balletjes toe.
  • Giet de hete rundvleesbouillon in het kommetje.
  • Voeg de kruidenmix, de jonge uien, kervel en gele ui toe
  • Voeg een beetje zwarte peper toe.
  • Werk tot slot af met de verse Thaise basilicum, Vietnamese koriander en soja.
  • Mix een beetje chilisaus en hoisinsaus samen in een klein kommetje en wat citroensap. Dit mengsel zal worden gebruikt om met de rosbief chateaubriand en de rundvleesballetjes te eten.
  • Wie dat wenst kan wat citroen toevoegen of een rode peper.
  • Gebruik stokjes en een eetlepel voor dit gerecht.
     

Wie is Gwen?

Klik hier voor een kennismaking met Hoang Vu thao Nguyen.