Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In Asse Gekruid: Smullen en shhht

In Asse Gekruid: Smullen en shhht

Satenik Vardanyan uit Armenië pakt uit met het gerecht 'niet praten, maar eten’. En dat gerecht is bovendien behoorlijk pikant.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  •  (500 gram) kalfsvlees
  •  (300 gram) aardappel
  •  (150 gram) erwten
  •  2 paprika’s: rood, geel
  •  2 tomaten
  •  1 wortel
  •  2 ajuinen
  •  3 teentjes Knoflook
  •  1/3 chilipeper
  •  1 glas water
  •  Lavash (Armeense brood)
  •  Zwarte peper , rode peper , zout.
  •  Verschillende soorten kruiden zoals: basilicum , koriander , lente-uitjes.

 

Bereiding

Voorbereiding groenten

  • Maak alle groenten eerst schoon. Snijd ze nadien in dezelfde grootte.
  • Schil dan de aardappelen en snijd ze in lange dunne stukken. Snijd dan alle kruiden en de knoflook in fijne stukjes.

 

Voorbereiding kalfsvlees

  • Snijd de kalfslapjes in dunne stukjes. Verwarm de pan en giet een klein scheutje olie in de pan. Stoof de kalfslapjes tot ze goudbruin zien. Meng ze regelmatig gedurende ongeveer 6 à 7 minuten.
  • Bak de aardappeltjes in een aparte pan met een scheutje olie en een snuifje zout gedurende ongeveer 5 à 10 minuten.
  • Voeg een scheutje olie in de pan en voeg de gesneden ajuin toe. Nadien voeg je de wortelen, paprika, knoflook, chillipeper en erwten toe. Na 7 à 10 minuten voeg je de kalflapjes bij de groenten. Voeg de tomatensaus toe en giet een glas water over het geheel. Na
  • enkele minuten voeg je alle kruiden toe in de pan.
  • Meng nu de aardappelen samen met de rest. Na een tijdje zet je het
  • vuur uit.
  • Zet het deksel op de pan. Na enkele minuten is het klaar en mag je beginnen met smullen.

 

Wie is Satenik Vardanyan?

Maak kennis met Satenik Vardanyan.