Bewoners van wijk Zuun willen bestelwagens bannen

maa 22 feb 2016
Buurtbewoners van de wijk Zuun langs de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw starten een petitie om bestelwagens uit hun buurt te bannen. Tijdens een brand vorige week donderdag nog vatte zo'n bestelwagen vuur. De bewoners vinden dat lichte vracht- en bestelwagens niet in een residentiële buurt thuishoren.

Tijdens de hevige brand vorige week donderdag in de Notelarenlaan brandde een bestelwagen helemaal uit. Ook een wagen die vlakbij stond geparkeerd ging in de vlammen op. Volgens de politie gaat het om een accidentele brand, maar buurtbewoners zijn de bestelwagens die 's avonds in de wijk Zuun neerstrijken beu, en starten een petitie.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42505","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]
 
"Er zijn veel wagens hier met producten in, brandstof, verf, vanalles. De bestuurders slapen zelfs in hun camionette. Niemand doet er iets aan om dit te stoppen", vertelt buurtbewoner Eddy Deneve. "Het probleem is een serieuze overlast van bestelwagens van buitenlanders die hier komen werken. Ze mogen dat doen, maar het is voor de bewoners niet aangenaam dat die bestelwagens hier altijd staan natuurlijk. Wat er hier nu gebeurd is, die bestelwagen die in brand is gevlogen, dat is triestig voor die man, want die is zijn werktuig kwijt. Maar het toont aan dat het gevaarlijk is om die dingen hier te laten staan tussen de auto's", vult Luc Helshoecht aan.
 
Burgemeester Luc Deconinck kent het probleem, en wil er ook iets aan doen. "Het probleem waait een beetje over van Brussel zou ik zeggen. Daar heeft men bewonerskaarten en striktere reglementeringen, waardoor er een uitwijkgedrag is. Het is een probleem dat wij in meerdere wijken kennen in Sint-Pieters-Leeuw. Ik denk aan Ruisbroek, aan Negenmanneke, waar die lichte bestelwagens her en der opduiken. Wij gaan de controles wel opvoeren. Op langere termijn moeten we de gemeenschapswachten bevoegd maken om te controleren op stilstaan en parkeren", aldus de burgemeester.
 
 
Beelden: Luc Helshoecht