Dodelijk ongeval op de Bergensesteenweg
© Tom Vierendeels

64-jarige man overleden na crash op Bergensesteenweg

woe 10 apr

Op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw is vanochtend een man van 64 om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Volgens de eerste vaststellingen, draaide de man zijn wagen plots om en overschreed hij daarbij een witte lijn. De achterligger, die te snel reed, botste daarop tegen de linkerflank van de eerste wagen.

Het ongeval vond vanochtend rond 8u15 plaats. “Volgens de eerste vaststellingen zouden twee voertuigen achter elkaar hebben gereden wanneer op een bepaald moment het eerste voertuig een bocht van 180 graden zou hebben willen maken”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “Het achterliggende voertuig kon niet meer tijdig remmen en raakte het eerste voertuig met een aanzienlijke snelheid in de linkerflank.”

In het eerste voertuig zat een man van 64 jaar. “Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij deze voormiddag overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder van het tweede voertuig is een 23-jarige man. Zijn alcohol- en drugtest was negatief. Hij bleek wel te snel te rijden.”