afrit_12_sluiting.jpg

Bijna 2500 handtekeningen tegen sluiting afrit Kattebroek

din 19 mei 2015

2438 mensen hebben de petitie ondertekend tegen de sluiting van het op- en afrittencomplex Kattebroek op de Ring rond Brussel. Voorts heeft de Facebookpagina intussen meer dan 2000 likes gekregen.

“De vele handtekeningen maken duidelijk dat de sluiting een gevoelige snaar heeft geraakt”, aldus de initiatiefnemers van de petitie. “Mensen begrijpen gewoonweg niet waarom er zo drastisch en eenzijdig werd ingegrepen in wat ze als een recht op hun mobiliteit beschouwen. Ze vragen geen bijkomend recht, wel het behoud van een historisch verworven recht. De ratio bij het proefproject is voor hen volledig zoek. Slechts een vijftal mensen hebben zich gemeld dat ze voorstander van de sluiting waren. Alle anderen waren unaniem tegen”, aldus initiatiefnemer Christophe De Cannière.  

Niet alleen de bewoners rond afrit 12 zijn tegen, ook heel wat bedrijven en instellingen hebben de petitie ondertekend. Bovendien heeft de sluiting de problematiek van het sluipverkeer verplaatst naar andere locaties. (Bekijk ook de reportage: ‘Sluiting Kattebroek op R0 veroorzaakt langere files aan andere afritten’)

De petitie zal eerstdaags aan de burgemeester en het schepencollege van Dilbeek overhandigd worden. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer zal een exemplaar ontvangen.