Scouts richten het festivalterrein van Cubanight in

Scouts Paloke zetten zich schrap voor Cubanight: “Festival voor jong en oud”

vrij 12 apr

Wie de paasvakantie in zuiderse sferen wil afsluiten, moet dit weekend in Dilbeek zijn. De Scouts Paloke zijn al dagenlang in de weer om het festivalterrein van Cubanight klaar te krijgen. De weergoden voorspellen alvast goed weer. En dat is maar goed ook, want de scouts hebben wat te vieren.

Mojito’s, lekker eten en zuiderse muziek. Dat is al jaren het gekende recept van Cubanight. Precies twintig jaar geleden zochten én vonden de Scouts Paloke van Dilbeek een origineel idee om hun materiaalkas te spijzen. Dat idee is vandaag uitgegroeid tot een groots tweedaags festival. “In 2004 is het begonnen met een kleine barbecue met de scoutsleiding, dit weekend verwachten we 3.000 bezoekers”, zegt Felix Jamaels. “Cubanight is intussen een gevestigde waarde in Dilbeek en omstreken. Het is één van de weinige events waar mijn vrienden, ouders en grootouders komen. Dat we zo’n breed publiek aanspreken, daar zijn we wel fier op.”

Het festival start vanavond met een openluchtfuif. “Morgenavond is dan ons vaste waarden. Het terrein wordt dan volledig omgetoverd tot een Cubaans dorp”, gaat Jamaels verder. “Dan zie je hier vuurkorven, overal lichtjes en een bar met mojito’s en cuba libres. Maar eerst is er zaterdagnamiddag Cuba Playa waarbij kinderen zich kunnen amuseren met onder andere schmink, een mechanische stier of pannavoetbal.”