Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Sport

Zemstse leerlingen krijgen initiatie hockey van Thomas Briels

Nieuws

Ook Vilvoorde heeft nu fietsbieb

Nieuws

Verkeersfestival voor Dilbeekse leerlingen

Nieuws

Kraainem Football Club zet zich al acht jaar in voor niet-begeleide minderjarigen

Meer dan 100 jonge vluchtelingen en asielzoekers namen in Kraainem deel aan de zesde editie van het toernooi Football and Freedom. De niet-begeleide minderjarigen komen uit een vijftiental opvangcentra van Fedasil en het Rode Kruis en speelden vriendschappelijke wedstrijden in gemengde ploegen...

Nieuws

Odisee verhuist lerarenopleiding Secundair Onderwijs naar campus Dilbeek

Vanaf het academiejaar 2024-2025 verhuist de lerarenopleiding Secundair Onderwijs van de Odisee-hogeschool campus Brussel naar Dilbeek. “Door meer studenten Secundair Onderwijs op één plek samen te brengen, zal het voor hen een pak makkelijker zijn om onderwijsvakken te combineren”, klinkt het.

Nieuws

Leerlingen proeven van bedrijfsleven dankzij Vlajo

Vandaag stelden de ruim 100 Albert Heijn-winkels in Vlaanderen hun deuren wijd open voor 2000 leerlingen uit 100 klassen van het vijfde en zesde leerjaar voor een stagemoment. Ze werden uitgedaagd om buiten de school hun talenten te ontplooien en te proeven van het bedrijfsleven.

Nieuws

De Fonkel en GISO Machelen krijgen plek in GO!-scholengroep SCOOP

De Gemeentelijke Basisschool De Fonkel in Diegem en de middelbare school GISO Machelen zullen vanaf volgend schooljaar deel uitmaken van GO! scholengroep SCOOP. De gemeenteraad van Machelen keurde dit dinsdagavond goed.

Nieuws

Taalflip moet leerlingen op speelse wijze Nederlands aanleren

De Vilvoordse uitgeverij Boeklyn lanceert de speldoos Taalflip die taalwerving op een speelse manier moet stimuleren. Het idee komt van Edith Vrijens, een voormalige lerares uit Tongeren. De leerlingen van het Sint-Jozefschool in Vilvoorde gingen vandaag met het spelmateriaal aan de slag.

Nieuws

Scholen in Vlaamse Rand slaan handen in elkaar met Erasmushogeschool voor nieuwe verkorte lerarenopleiding

Twee scholengroepen uit de Vlaamse Rand hebben samen met Erasmushogeschool Brussel een nieuwe verkorte educatieve bachelor Lager Onderwijs ontwikkeld. Die moet inspelen op de groeiende behoefte aan didactische expertise bij zij-instromers.