Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Kinderopvang vindt onderdak in woonzorgcentrum

Nieuws

Bonte wil dat Haviland gesloten centrum bouwt voor jonge delinquenten

Nieuws

Dilbeekse is Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar

Nieuws

'Plaatstekort gesloten jeugdinstellingen is demotiverend'

Procureur des Konings Ine Van Wymersch klaagt het tekort aan opvangplaatsen in jeugdinstellingen aan. “Als de strengste stok achter de deur (een gesloten plaatsing) een lege doos blijkt te zijn, is dat demotiverend,” zegt ze aan onze redactie.

Nieuws

Leerlingen STK Kapelle-op-den-Bos winnen geldprijs van Unia

Het Sint-Theresiacollege uit Kapelle-op-den-bos kreeg van het Gelijkekansencentrum Unia een cheque van 3.000 euro voor de video die ze maakten tegen racisme. Met het geld zal de school een project op poten zetten rond diversiteit of racisme.

Sport

Schaakkring ‘Het Wit Paard’ heeft met Pacôme (7) nieuwe jeugdkampioen

“Ik ga nu voor het EK,” zegt Pacôme Gilson (7) uit Grimbergen vastberaden. Het nieuwe talent van schaakkring Het Wit Paard ziet het groot. Op het Vlaams Jeugdkampioenschap werd hij in de categorie -8-jarigen tweede. Zo was hij vice-kampioen van Vlaanderen, maar ook laureaat van de provincie...

Nieuws

3000 extra bomen in Ternats Hertigembos

Veiligere straten voor fietsers, een Finse piste en meer bomen, dat waren de drie wensen die naar voren werden gebracht tijdens een enquête die de gemeente Ternat vorige zomer hield bij haar inwoners. Dat laatste voorstel wordt nu concreet, want de gemeente en het Agentschap voor Natuur en Bos...

Nieuws

Eerste aanhouding en GAS-boetes voor hangjongeren in Wemmel

De lokale politie heeft zondag in Wemmel een aantal jongeren die overlast veroorzaakten GAS-boetes gegeven. Een van hen werd ook administratief aangehouden.

Nieuws

Servaisacademie en Meiboom fuseren tot Kunstacademie Halle

De stad Halle krijgt vanaf volgend schooljaar één grote kunstacademie. De academie voor Beeldende Kunsten De Meiboom en de Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans vormen dan een ééngemaakte academie. De Kunstacademie Halle zal meer dan 1300 leerlingen tellen.