Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Chiro Jezus-Eik opnieuw slachtoffer van vandalisme: “We zijn het echt beu”

Nieuws

Spelertjes SK Vlezenbeek op voetbalstage mét mediatraining

Nieuws

Vilvoorde opent vrijetijdssite .K in Koningslo

Nieuws

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: "Jongeren zijn uitgeput, geef hen voorrang in versoepelingen"

Maandag starten de scholen weer op met dezelfde coronamaatregelen als die die voor de paaspauze golden. Vlaams Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens uit Sint-Pieters-Leeuw maakt zich daarom grote zorgen over het mentaal welzijn van de leerlingen van het hoger middelbaar onderwijs die weer...

Nieuws

Jonge boeren voeren actie in Rode: “Geef ons een toekomstperspectief”

Deze week trekken de leden van de Groene Kring, de grootste vereniging van jonge land- en tuinbouwers, met een colonne tractoren door Vlaanderen. Vandaag deed de colonne Vlaams-Brabant aan, met stopplaats in Sint-Genesius-Rode. “Onze toekomst staat onder druk”, zeggen de jonge boeren.

 

Nieuws

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Bijna 100 Vilvoordse kinderen krijgen deze paasvakantie een bezoekje van vrijwilligers. Samen met hen krijgen ze de kans om hun Nederlands te oefenen op een speelse manier.

Nieuws

Halftijds afstandsonderwijs blijft behouden na paaspauze

Niet alle leerlingen zullen na de paaspauze voltijds naar school kunnen gaan. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in overleg met de onderwijskoepels en de vakbonden beslist dat de scholen volgende week niet volledig zullen heropenen.

Nieuws

Machelen richt tijdelijke sportvelden in: "Welzijn van jongeren staat onder druk"

De gemeente Machelen legt tijdelijk extra sport- en spelterreinen aan voor en ook op vraag van de jongeren. “We willen hen meer speelgelegenheid geven in deze moeilijke periode”, klinkt het. Er staan ook een aantal permanente initiatieven op stapel.

Nieuws
update

Jongens uit Roosdaal zijn teruggevonden

De twee jongens van 10 en 14 uit Roosdaal, die sinds zondag vermist waren, zijn teruggevonden. Child Focus lanceerde gisteravond een oproep naar aanleiding van hun verdwijning.