Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Asse wil in coronatijd meer jongeren bereiken

Nieuws

Speelpleinwerking De Bres stopgezet nadat monitor positief test

Nieuws

Liedekerkse Zomerschool pakt leerachterstand na lockdown aan

Nieuws

Blokspots openen volgende week in Halle en Hoeilaart

In Halle kunnen studenten van 3 tot 28 augustus terecht in de blokspot aan jeugdcentrum De Kazerne. Wie rustig wil studeren, is er welkom van 8 uur 's morgens tot 10 uur 's avonds.

Nieuws

Scouts Aurora Oetingen op kamp in naburige Gaasbeek

Heel wat jeugdbewegingen vertoeven momenteel op kamp. Al zien die er door het coronavirus anders dan anders uit. Zo worden jeugdbewegingen opgedeeld in bubbels en verblijven ze vaak dichter bij huis. Zo ook de Scouts Aurora uit Oetingen. De jongste groepen kamperen al enkele dagen op een veld in...

Nieuws

Speelboxen moeten kinderen meer buiten laten spelen

Asse wil dat kinderen meer buiten spelen. Het heeft daarom 15 speelboxen ontwikkeld voor in de speelstraten. Die boxen bevatten knutsel- en spelmateriaal en spelfiches met concrete activiteiten. Er zijn ook twee rondreizende themakoffers die je gedurende een week in je straat kan aanvragen. Het...

Nieuws

46 kinderen in quarantaine nadat kleuter positief test tijdens vakantiekamp

Een kleuter die naar een vakantiekamp in Grimbergen ging, heeft positief getest op het coronavirus. De bubbel waar het kind deel van uitmaakte, in totaal 46 kinderen, wordt gevraagd om tien dagen in quarantaine te blijven.

Nieuws

Sint-Pieters-Leeuw bouwt skatepark aan Laekelinde

Sint-Pieters-Leeuw bouwt een nieuwe skatepark aan het trefpunt Laekelinde. Daar bevinden zich al het jeugdcentrum en de terreinen van Leeuw Brucom. Skaters zullen het park mee mogen ontwerpen. De aanleg van het skatepark start in 2022.

Nieuws

Jeugd leeft zich uit op speelpleinwerking, ook in tijden van corona

Het is grote vakantie en dus starten ook de speelpleinen weer op, ondanks corona. RINGtv ging langs bij de speelpleinwerking van Don Bosco in Halle. Daar werken ze met bubbels van 50 kinderen, die niet mogen kruisen.