Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Studenten helpen scholieren via Facebook bij studiekeuze

Nieuws

Jeugdbewegingen Noordrand zamelen medisch materiaal in

Nieuws

Pajotse dj’s organiseren virtuele fuif

Nieuws

Taaltest voor kleuters vanaf volgend schooljaar

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voert vanaf volgend schooljaar een taalscreening in voor kinderen van de derde kleuterklas. Bedoeling is om taalachterstand bij jonge kinderen aan te pakken.

Nieuws

Jeugdcentrum Puls tot 30 juni dicht na brandstichting

In Ternat houdt jeugdcentrum Puls zeker tot 30 juni de deuren gesloten. In de nacht van dinsdag op woensdag werd er brand gesticht in de berging van het jeugdhuis. De schade is aanzienlijk, waardoor de organisatie zich genoodzaakt ziet ook alle activiteiten van de komende maanden te annuleren.

Nieuws

Weinig leerlingen in scholen van Halle-Vilvoorde

De vraag van de overheid om kinderen zo veel mogelijk thuis op te vangen, wordt goed opgevolgd. In de secundaire scholen zijn er nauwelijks leerlingen. In de lagere scholen zijn er iets meer, maar ook daar blijft het aantal beperkt. Dat blijkt uit een steekproef van de redactie.

Nieuws

Meemoo helpt met beeldmateriaal voor afstandsleren

Meemoo, het Vlaams Instituut voor het Archief, draagt z’n steentje bij om afstandsleren de komende tijd mogelijk te maken voor secundaire scholen. Leerlingen krijgen tijdelijk toegang tot het Archief voor het Onderwijs, waar allerlei educatief beeldmateriaal te vinden is. Ook RINGtv levert z'n...

Nieuws

Hulpacties in de regio komen op gang

Ondertussen komen er heel wat hulpacties en initiatieven op gang in Halle-Vilvoorde. Want heel wat mensen, vooral ouderen, mogen geen bezoek meer ontvangen, en geplande evenementen kunnen niet meer doorgaan.

Nieuws

Scholen nemen maatregelen tegen verspreiding van coronavirus

Coronavirus of niet, de scholen zijn vandaag weer opengegaan na een week krokusvakantie. Al nemen directies wel de nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het virus te beperken.