Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jeugd

Nieuws

Mondmaskers vanaf 6 jaar niets nieuws in Opwijkse basisschool

Nieuws

Geen nieuwjaarsfuiven in Zennevallei en Pajottenland

Nieuws

Kunstendag voor kinderen in Roosdaal

Nieuws

Provincie wil kinderen witloof leren eten

Leerlingen van 800 klassen uit de basisscholen en buitenschoolse kinderopvangen zullen de komende weken witloof leren telen. Met de witloofboxen willen de provincie Vlaams-Brabant en het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant jonge kinderen laten wennen aan de smaak van het witte goud. Vandaag...

Nieuws

Heilig Hart & College Halle schakelt deels over op afstandsonderwijs

In Halle schakelt het Heilig Hart en College vanaf volgende week gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De reden is het stijgend aantal coronabesmettingen. Met de maatregel wil het Heilig Hart en College naar eigen zeggen op de rem staan om erger te voorkomen.

 

Nieuws

Mondmaskers doen herintrede in secundaire scholen

Ook in de Vlaamse secundaire scholen moet het mondmasker weer op vanaf 20 november. Dat laat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts weten. “De mondmaskers kunnen worden afgezet wanneer iedereen stil zit, er afstand wordt gehouden en er ventilatie is”, zegt Weyts.

Nieuws

Opnieuw mondmaskerplicht in Halse secundaire scholen: “Liever dat dan weer afstandsonderwijs”

In Halle verplichten alle secundaire scholen nu al opnieuw het mondmasker. De leerlingen moeten het dragen wanneer ze rondlopen en wanneer ze niet genoeg afstand kunnen houden.

Nieuws

48 leerlingen kunnen niet op sportklassen vertrekken door coronabesmettingen

In de Gemeentelijke Basisschool De Plataan zitten 48 leerlingen van het vierde leerjaar in quarantaine. In de twee klassen werden in het totaal dertien coronabesmettingen vastgesteld.

Nieuws

Weerdse kinderopvang: “Kleine groepjes als antwoord op hoge werkdruk”

Steeds meer kinderdagverblijven krijgen de vacatures voor begeleiders moeilijk ingevuld. De hoge werkdruk speelt daarbij een grote rol. “Op basis van de leeftijd bepalen wij de maximale grootte van de groepen”, klinkt het bij kinderdagverblijf De Kaboutertuin uit Weerde.