Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Binnenkort geen tweetalige MIVB-bussen meer in Vlaamse Rand

 

Binnenkort geen tweetalige MIVB-bussen meer in Vlaamse Rand

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werkt aan een systeem waarbij tweetalige aankondigingen op bussen straks verleden tijd zijn. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van N-VA-parlementslid Inez De Coninck aan Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).

De MIVB heeft verschillende lijnen met haltes in Vlaanderen. Op dit moment zijn de aankondigingen altijd tweetalig, ook als ze in de Vlaamse Rand rijden. “Het kan niet de bedoeling zijn dat er tweetalige bussen in Vlaanderen rondrijden. Wat De Lijn kan moet de MIVB ook kunnen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA).

Bij de Lijn zijn de aankondigingen namelijk aangepast aan de regio waar de bus rijdt. Zo schakelen bussen van De Lijn van zodra ze Brussel binnenrijden over van Nederlandstalige naar tweetalige aankondigingen. "Ook bij de NMBS werken ze met een gelijkaardig systeem. Het is goed dat er nu ook werkgemaakt wordt van ééntalige aankondigingen op de MIVB-bussen", aldus De Coninck.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.