Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Covid Safe Ticket wordt verplicht voor bezoek aan woonzorgcentra

Covid Safe Ticket wordt verplicht voor bezoek aan woonzorgcentra

Wie binnenkort een woonzorgcentra wil bezoeken, zal een coronapas moeten tonen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gezegd tijdens het televisieprogramma De Zevende Dag. Het decreet wordt woensdag gestemd in het Vlaams parlement.

De coronapas zou alleen voor de bezoekers zijn van een woonzorgcentrum, niet voor het personeel. “Ik zie dat we ook in de woonzorgcentra met stijgende cijfers en uitbraken zitten”, zei Wouter Beke in een interview met De Zevende Dag. “Voor het personeel kijken we vooral naar de verplichte vaccinatie.” Verschillende zorgkoepels vroeger eerder al om de invoering van zo’n coronapas. Of ook Vlaamse gemeenten met een Covid Safe Ticket mogen werken, blijft afwachten.

Verschillende burgemeesters in de Vlaamse Rand willen een coronapas invoeren om evenementen en het bezoek aan horeca of sportinfrastructuur veilig te laten doorgaan. Ook Open VLD en CD&V pleit voor de mogelijkheid om een coronapas in te voeren, maar de regering wacht voorlopig af. “De lokale besturen kunnen altijd bijkomende maatregelen nemen. Maar dat doen ze in overleg met de gouverneur”, besluit Beke.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.