Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Donderdag op RINGtv: heruitzending Missie Maria

Donderdag op RINGtv: heruitzending Missie Maria

We blikken ook graag al even vooruit naar morgen. Op Hemelvaartsdag zenden we vanaf 12 uur 's middags Missie Maria nog eens uit. Dat is het reisverslag van 60 Affligemnaren die één jaar geleden naar Lourdes trokken met een bijzondere missie: twee waardige vervangers zoeken voor de Mariabeelden in hun Lourdesgrot in Teralfene. Die waren namelijk in slechte staat.

Buiten aan de grot in Teralfene staat één van de twee beelden uit Lourdes mooi te blinken en ook het exemplaar binnen ziet er nog nagelnieuw uit. Toch is het alweer een jaar geleden dat de Affligemse Vrienden van de Grot met de bus op missie naar het Franse bedevaartsoord vertrokken. In de plaatselijke beeldenfabriek hebben ze op democratische wijze bepaald welke Maria's mee naar Affligem mochten. , vertelt journaliste Lara Droessaert.

"In de reportage komen ook heel wat persoonlijke verhalen aan bod. Ik heb die groep mogen drie dagen lang mogen volgen. Er waren heel vee positieve en ludieke dingen zoals de Maria's kiezen", vertelt RINGtv-journaliste Lara Droessaert, "Maar ook moeilijke momenten waar de mensen stilstonden bij dingen die slecht gaan in het leven. Het was was een intense ervaring."

Door de coronacrisis zijn alle bedevaarten naar Lourdes momenteel afgelast. RINGtv neemt je daarom morgen nog eens virtueel mee naar het Franse bedevaartsoord.