Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duizenden Vlaamse vlaggen vanop Ring naar Heizel

Duizenden Vlaamse vlaggen vanop Ring naar Heizel

Aan de Heizel in Brussel organiseert Vlaams Belang een protestactie tegen de nieuwe federale regering die in de maak is. Onder de noemer ‘niet mijn regering’ komen autokaravanen van over het hele land naar parking C op de Heizel. Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gaat het om 15.000 actievoerders die samen met 5.000 wagens kwamen. De politie heeft het over 4.500 wagens. Het is daardoor aanschuiven op de Ring rond Brussel.

De hashtag ‘nietmijnregering’ is trending op twitter, maar ook heel wat actievoerders laten nu fysiek van zich horen en trokken naar de Heizel in Brussel. Daar verzamelen ze in en op hun wagens en wordt er volop met Vlaamse vlaggen gezwaaid.

Tom Van Grieken en Barbara Pas gaven er toespraken, terwijl Kamerlid Dries Van Langenhove uit Opwijk de inleiding verzorgde. “Deze betoging is nog maar het begin van onze strijd tegen deze linkse en anti-Vlaamse Vivaldi-coalitie,” klonk het.

Vlaams Belang organiseert de manifestatie, omdat het niet akkoord gaat met de toekomstige Vivaldi-regering. Volgens de partij zullen de Vlaamse partijen overschaduwd door de Franstalige partijen.

Foto: Vlaams Belang