Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Durf Nederlands te spreken met 'De Marktkramers'

 

Durf Nederlands te spreken met 'De Marktkramers'

Vzw de Rand en de Taalunie hebben een nieuw spel uitgebracht voor tieners en volwassenen die Nederlands leren: 'De Marktkramers'. Dit informatieve groepsspel zou hen moeten helpen om Nederlands te durven spreken in het dagelijkse leven.
 
 
 
 
 
 
Een taal leren doe je het best door ze veel te spreken. Maar dan mag je niet bang zijn om fouten te maken. En daar wringt vaak het schoentje. Een brood bestellen bij de bakker, de weg vragen aan een buurman … Het zijn kansen om Nederlands te oefenen. Maar veel anderstaligen durven niet te zeggen dat ze Nederlands aan het leren zijn of zijn te bang om fouten te maken en … weg is de oefenkans. 
 
Om de spreekdurf bij zowel hoog- als laaggeschoolde tieners en volwassenen die Nederlands leren te vergroten, werkte het Centrum Informatieve Spelen in 2010 het spel 'De Marktkramers' uit. Nu is er een nieuwe versie, in een handiger formaat en met enkele extra tips in de spelhandleiding. 
 
De Marktkramers is een groepsspel dat bestaat uit twee delen. Het eerste spel, ‘Gerommel op de markt’, is een simulatiespel dat de spreekangst van de spelers bespreekbaar wil maken. Het tweede spel, ‘Kraam het uit’, stelt het werken aan spreekdurf centraal. De doelgroep is heel groot, want de begeleiders kunnen het spel aanpassen aan het niveau van de spelers.
 
Meer informatie vind je hier.
 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.