Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietsend konijntje met geuze (Leeuwse wielertoeristen)

Fietsend konijntje met geuze (Leeuwse wielertoeristen)

Ook de Leeuwse wielertoeristen bereiden een 'konijn met geuze' helemaal in het thema van hun club.

  1. Konijn uitbenen (rug) en in 2 snijden + platkloppen (mooie kant is buitenkant)
  2. Bout van konijn uitbenen en fijn malen als gehakt.
  3. Aardappelen in Kubus snijden en wortelen/ajuin selder in brunoise snijden
  4. Vulling voorbereiden:
    1. Pruimen weken in geuze
    2. Brood weken in melk
    3. Gehakt kruiden met pezo + muskaat +ei + gestoofd sjalot
  5. Rollade maken:
    1. Alu folie met boter insmeren
    2. Rug strak oprollen en besmeren met mosterd
    3. Alu folie dichtplooien en 10 min stomen
  6. Saus voorbereiden:
    1. Karkas van rug en vliezen stoven in goede boter
    2. Wortelen, ajuin, selder toevoegen
    3. 1 eetlepel tomaat concentrée
    4. Gedroogde pruimen en kruidentuiltje
    5. Overgieten met kippenbouillon en geuze
    6. Boterham met mosterd, laten inkoken
    7. De saus zeven en bij kruiden, saus afwerken met goede boter.
  7. Aardappelen in rundsbouillon garen
  8. Rollade in 4 gelijke stukken snijden en de zijkanten  met bloem bedekken
  9. Witloof in julienne snijden en stoven in geklaarde boter, blussen met geuze bijkruiden en afwerken met honing
  10. Konijn kleuren ad kant van de bloem in boter
  11. Aardappelen kleuren in geklaarde boter en afwerken met grof zout
  12. Bord schikken konijn rollade:
    1. Op het bedje van witloof 2  konijnen rollade plaatsen
    2. Pomme fondant ernaast
    3. Besprenkelen met de saus
    4. Afwerken met rozemarijn, peterselie
  13. Bord met rillette schikken:
    1. Snede zuurdesembrood besmeren met rillette
    2. Afwerken met augurken, zilveruitjes, tuinkers en gelei van geuze