douro29roland.jpeg

Fotoverslag: RINGtv-cruise op de Douro in Portugal

maa 18 okt 2021

Deze week verblijven 86 RINGtv-kijkers op de M/S Queen Isabel, het cruiseschip waarmee ze in samenwerking met All Ways Cruises de Portugese rivier Douro afvaren om Portugal te ontdekken vanop het water en interessante steden en wijndomeinen bezoeken. Beleef het mee via dit fotoverslag. Dagelijks worden er nieuwe foto's toegevoegd. 

Acht dagen en zeven nachten verblijven de RINGtv-kijkers op de M/S Queen Isabel. Met haar 59 kajuiten is dit schip een drijvend luxehotel. De RINGtv-kijkers varen de hele week langs kleine dorpjes en olijf- en wijngaarden en bezoeken historische steden. Uiteraard gaat dit gepaard met culinair genot. Bovendien is wijnjournaliste Simonne Wellekens mee aan boord voor deskundige uitleg.


Programma:
dag 1: Lijnvlucht naar Porto en inscheping op de M/S Queen Isabel.

dag 2: Aankomst in Regua, de poort naar wijnregio Alto Douro. Bezoek aan Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei. ’s Avonds diner in en bezoek aan het wijnlandgoed Quinta da Avessada.

dag 3: Excursie naar Castelo Rodrigo, een middeleeuws dorp.

dag 4: Dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als Unesco werelderfgoed.

dag 5: Bezoek aan een wijnlandschap tussen Regua en Solar De Mateus met wijnproeverij.

dag 6: Stadsbezoek aan Porto, gelegen aan de monding van de Douro. Ook dit stdscentrum prijkt op de Unesco werelderfgoedlijst. Uiteraard staat hier ook het bezoek aan een wijnkelder op het programma.

dag 7: Bezoek aan Guimaraes, in het noordoosten van Porto.

dag 8: Ontscheping en lijnvlucht naar Brussel.

Foto's: RINGtv, Roland Helen