fuifzillion.jpg

Frank Verstraeten uit Meise brengt Zillion weer tot leven

don 15 jan 2015

De Zillion, de Antwerpse danstempel van Frank Verstraeten uit Meise, komt terug. Eénmalig weliswaar. Veertien jaar na de pijnlijke sluiting van de populaire, maar gecontesteerde dancing, organiseert Verstraeten een groot reüniefeest in het Sportpaleis.

De Zillion, was eind jaren '90 de eerste echte megadancing in Antwerpen. Eigenaar Frank Verstraeten, die opgroeide in Meise, werd beschouwd als een echte discokoning. Hij lokte elk weekend duizenden feestgangers naar zijn club met een mix van trancebeats en speciale effecten. 

Maar zijn nachtclub was even legendarisch als omstreden. In 2001 al, vier jaar na de opening, moest de deur dicht na een resem illegale praktijken en onfrisse schandalen. Verstraeten belandde zelfs 11 maanden in de cel op verdenking van onder andere moordpoging, homejacking en schending van openbare zeden. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken van alle zware aanklachten.

De Zillion bleef nadien dicht, tot nu. Op 13 maart wil de orginele ploeg achter de dancing het Antwerpse Sportpaleis voor één nacht omtoveren tot een gigantische Zillion. In Gazet Van Antwerpen leggen de organisatoren uit wat de bedoeling is: 'De gasten mogen een totaalspektakel verwachten met tal van special effects en live optredens van dancegroepen en dj’s van toen, alles overgoten met een modern sausje. Want wat eind jaren 90 hypermodern was, is dat nu niet meer.’