Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen licht voor nieuwe bushaltes buiten het Noordstation

Groen licht voor nieuwe bushaltes buiten het Noordstation

Het Brusselse Gewest heeft een bouwvergunning afgeleverd voor de aanleg van bushaltes naast het Noordstation. De bussen zullen niet langer stoppen onder het gebouw, maar aan het Noordplein. De werken starten na de grote vakantie.

De bushaltes werden al meermaals verplaatst naar het Rogierplein door de overnachtende migranten in het Noordstation. Het personeel was al langer ontevreden over de bushaltes, maar door de problemen rond veiligheid en hygiëne heeft de vervoersmaatschappij er meer vaart achter gezet.

"De acht huidige haltes zijn donkere, lang uitgerokken haltes. Je staat er bij momenten alleen, wat een onveiligheidsgevoel geeft. Nu brengen we alles samen op twee perrons aan het Noordplein, wat ook een stuk overzichtelijker is", zegt Sonja Loos van De Lijn.

De Lijn wil degelijke efficiënte schuilhutjes plaatsen waar passagiers kunnen schuilen als ze aan het wachten zijn op hun bus. Digitale borden moeten dan weer real time informatie geven of aankomende bussen. De werken starten na de grote vakantie en zullen zo'n drie maanden duren.