Horeca mag vanaf 9 juni binnen klanten ontvangen

din 11 mei 2021

Vandaag bepaalt het Overlegcomité de versoepelingen voor de komende maanden. Enkele daarvan zijn intussen al bekend. Vanaf 9 juni mag de horeca opnieuw binnen klanten ontvangen. Ook fitnesscentra, theaters en bioscopen mogen die dag opnieuw de deuren openen. Het aantal aanwezigen op evenementen wordt naargelang de vaccinatiecampagne vordert stelselmatig uitgebreid.

Over een kleine maand mogen restaurants en cafés binnen opnieuw klanten ontvangen. Dat is beslist op het Overlegcomité. Binnen zullen dezelfde regels geleden dan diegene die nu van kracht zijn op terrassen: met vier aan een tafel, behalve als je gezin groter is en het gebruik van mondmasker van zodra je je tafel verlaat. Vanaf 9 juni mogen ook fitnesscentra, bowlings, theaters, casino’s na een maandenlange sluiting opnieuw open.

Evenementen zijn vanaf die binnen mogelijk met 200 aanwezigen, buiten met 400.  Dat aantal aanwezigen zal toenemen naargelang er meer mensen gevaccineerd worden. Vanaf 13 augustus zijn opnieuw grote festivals mogelijk. Aanwezigen zullen wel moeten kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn of negatief hebben getest.

Vanaf 9 juni zal je thuis ook vier mensen binnen mogen ontvangen. Wie telewerkt, zal één dag in de week naar de werkvloer mogen. Al moeten die terugkeermomenten wel goed georganiseerd worden door de werkgever.