Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Huis van het Nederlands Brussel heeft nieuwe directeur

Huis van het Nederlands Brussel heeft nieuwe directeur

Patrick Manghelinckx is de nieuwe algemeen directeur van het Huis van het Nederlands Brussel.  Manghelinckx stond de voorbije 18 jaar aan het hoofd van stadslabo JES.

Het Huis van het Nederlands Brussel helpt Brusselaars en Brusselse bedrijven, en organisaties met hun vragen over Nederlands en promoot de taal in Brussel. Na het vertrek van Gunther Van Neste, moest het Huis in Brussel op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. En dat is dus Patrick Manghelinckx geworden. Manghelinckx leidde de voorbije 18 jaar stadslabo JES, waarvan de laatste 7 jaar in Brussel.

"Wat de korte termijn betreft heeft hij een bewezen expertise in het leiden van een vzw en haar dagelijkse werking, in het personeelsbeleid en de aandacht voor het menselijk kapitaal van een organisatie. Daarnaast ligt de planning voor de volgende jaren ook op ons bord. Patrick heeft een gedegen en geactualiseerde visie over de rol van het Nederlands in Brussel en de rol van het Huis in die Brusselse context. Dat was van cruciaal belang voor ons. Hij kent de wereld van onze stakeholders en bezit een aanzienlijk netwerk in Brussel, ook aan Franstalige kant”, zegt Frans De Keyser, voorzitter van het Huis van het Nederlands Brussel. Manghelinckx start in april met z’n nieuwe job. “Ik kijk er naar uit om te starten voor het Huis van het Nederlands, een organisatie met een forse reputatie. Ik hoop ondertussen ook dat iedereen veilig deze moeilijke periode doorkomt.”, aldus Patrick Manghelinckx.