Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inez De Coninck: "Brusselse stadstol discrimineert Vlaamse pendelaar"

 

Inez De Coninck: "Brusselse stadstol discrimineert Vlaamse pendelaar"

Het Vlaams parlement dringt aan op overleg over de Brusselse stadstol en keurde er gisterenavond een resolutie over goed. Daarmee vraagt het parlement aan de Vlaamse regering om alle mogelijke juridische middelen aan te wenden indien Brussel haar plannen gewoon doorzet. Volgens Vlaams parlementslid Inez De Coninck (N-VA) uit Opwijk discrimineert de Brusselse stadstol discrimineert de Vlaamse pendelaar.

 

“De Brusselse regering verkoopt het plan nu als een maatregel voor de mobiliteit en de gezondheid. Maar hoe het momenteel uitgewerkt is en de manier waarop Brussel het aanpakt, is het toch een louter fiscaal economische maatregel om hun begroting op te smukken. Brussel int vandaag 200 miljoen euro verkeersbelasting. In hun begroting staat vandaag 500 miljoen euro, dus dat is een verhoging van 300 miljoen euro.” Volgens De Coninck wil Brussel dat geld elders halen en dat kan niet. “Er is ook nog zo'n regel die zegt dat je geen belastingen int buiten je kiesdistrict en dat is wat Brussel doet. Vlamingen en Walen zullen de belastingen betalen, niet de Brusselaar. Wij kunnen hen daar electoraal niet voor afstraffen en dat is not done in de politiek.”

Ook Peter Van Rompuy (CD&V) is niet te spreken over de Brusselse tolheffing. “Een tolheffing die gecompenseerd wordt voor de Brusselaars, maar niet voor Vlamingen vormt een discriminatoire én dubbele belasting die we als Vlaams parlement niet kunnen aanvaarden. Partijen die de mond vol hebben over ‘samenwerkingsfederalisme’ moeten ook de daad bij het woord voegen en rekening houden met het standpunt van het Vlaams parlement.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.