Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Justitie blundert bij uitspraak proces treinramp

Justitie blundert bij uitspraak proces treinramp

De politierechtbank in Brussel is vanochtend de mist ingegaan bij de uitspraak van de treinramp in Buizingen. Door omstandigheden werd de uitspraak gedaan in een zaal die veel te klein was om alle aanwezige burgerlijke partijen te kunnen ontvangen. 

Gerechtsjournalist Chris Verhaeghe spaart zijn kritiek niet. "Laten we een plechtige eedaflegging organiseren op hetzelfde moment van het grootste vonnis in de geschiedenis van de politierechtbank van Brussel en dat vonnis daarom laten doorgaan in een zaak die letterlijk tien keer kleiner is dan de zaal waarin de zaak werd behandeld", zegt Verhaeghe op sociale media.

Ook onze RINGtv-reporter ter plaatse spreekt van een nooit geziene wachtrij van mensen aan het Justitiepaleis in Brussel. Op een bepaald moment zouden 100 tot 200 personen moeten wachten hebben om door de toegangscontrole te gaan. Mensen stonden tot ver buiten de zaal om de uitspraak te kunnen volgen. Voor de Nederlandstalige burgerlijke partijen zouden er bovendien geen tolken voorzien geweest zijn zodat ze noodgedwongen het vonnis in het Frans moesten aanhoren.