Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Konijn met geuze op grootmoeders wijze (Okra Vlezenbeek)

Konijn met geuze op grootmoeders wijze (Okra Vlezenbeek)

Okra Vlezenbeek waagt zich aan een recept op grootmoeders wijze. Ze verklappen ons alvast de ingrediënten en het recept. 

Ingrediënten:

  • 1 konijn
  • 1 grote fles oude geuze Lindemans
  • 80 gr bleke rozijnen
  • 2 grote uien
  • Bloem
  • Boter
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • Kruiden: peper, zout, nootmuskaat,
  • 2 of 3 takjes verse tijm, 2 blaadjes verse laurier en 2 kruidnagels
  • Zelfgemaakte kippenbouillon
  • 2 kleine boterhammen met zachte mosterd
  • 2 afgestreken eetlepels donkere kandijsuiker
  • Aardappelen
  • Peterselie

Bereiding:

  1. Konijn in stukken hakken.
  2. Rozijnen laten zwellen in een Geuze.
  3. Spekblokjes bakken in wat boter.
  4. Uien fijnsnijden en stoven met de spekjes.
  5. Ondertussen de stukken konijn kruiden met peper, zout en nootmuskaat en inwrijven met bloem en langs beide kanten bruin bakken in boter.
  6. Uien met de spekblokjes bij het konijn voegen, laurier, tijm en kruidnagel toevoegen.
  7. Geuze toevoegen en vanaf nu 20 minuten laten sudderen op een zacht vuur.
  8. Na 20 min. de in geuze geweekte rozijnen en de donkere kandijsuiker toevoegen en ook de boterhammetjes met zachte mosterd
  9. Eventueel indien nodig wat kippenbouillon bijvoegen
  10.  Nog ongeveer 20 minuten verder garen tot het konijn van de beentjes loskomt
  11. Opdienen met peterselie-aardappelen.

Smakelijk!

Rozette en Anne-Marie