Okra Vlezenbeek waagt zich aan een recept op grootmoeders wijze. Ze verklappen ons alvast de ingrediënten en het recept.

Konijn met geuze op grootmoeders wijze (Okra Vlezenbeek)
4 jaar geleden
Ingrediënten:
- 1 konijn
- 1 grote fles oude geuze Lindemans
- 80 gr bleke rozijnen
- 2 grote uien
- Bloem
- Boter
- 200 gr gerookte spekblokjes
- Kruiden: peper, zout, nootmuskaat,
- 2 of 3 takjes verse tijm, 2 blaadjes verse laurier en 2 kruidnagels
- Zelfgemaakte kippenbouillon
- 2 kleine boterhammen met zachte mosterd
- 2 afgestreken eetlepels donkere kandijsuiker
- Aardappelen
- Peterselie
Bereiding:
- Konijn in stukken hakken.
- Rozijnen laten zwellen in een Geuze.
- Spekblokjes bakken in wat boter.
- Uien fijnsnijden en stoven met de spekjes.
- Ondertussen de stukken konijn kruiden met peper, zout en nootmuskaat en inwrijven met bloem en langs beide kanten bruin bakken in boter.
- Uien met de spekblokjes bij het konijn voegen, laurier, tijm en kruidnagel toevoegen.
- Geuze toevoegen en vanaf nu 20 minuten laten sudderen op een zacht vuur.
- Na 20 min. de in geuze geweekte rozijnen en de donkere kandijsuiker toevoegen en ook de boterhammetjes met zachte mosterd
- Eventueel indien nodig wat kippenbouillon bijvoegen
- Nog ongeveer 20 minuten verder garen tot het konijn van de beentjes loskomt
- Opdienen met peterselie-aardappelen.
Smakelijk!
Rozette en Anne-Marie