gerecht_riverboots_country.png

Konijn op country wijze (Riverboots Country)

woe 17 feb 2021

Riverboots Country kiest natuurlijk voor een recept eigen aan de vereniging. Ontdek het recept voor 2 à 3 personen.

Ingrediënten

  • 1 konijn
  • 4 sjalotten
  • 2 el boter
  • 1 geuze Lindemans   33 cl
  • 400 ml wildfond
  • 100 gr spekreepjes gerookt
  • 2 el Luikse siroop
  • 2 el bloem
  • Snuifje kaneel
  • 2 laurier blaadjes
  • 1 el tijm (gedroogd) of verse tijm
  • peper en zout, grof zout
  • instant sausbinder (facultatief)
  • aardappelen
  • witloof
  • veldsla
  • zelf gemaakte mayonaise (eieren, water, zijn, mosterd en olie, beetje citroensap, peper en zout)

 

Voorbereiding Pommes Pont Neuf

Schil de aardappelen, snij ze in rechthoekige dikke frieten en kook ze tot ze ongeveer gaar zijn (7 tal minuten), laat afkoelen

Voorbereiding Konijn

  1. Snij de sjalotten in grove stukken.
  2. Verhit de boter in een grote kookpot en bak de konijnbouten langs alle kanten mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  3. Bestrooi het konijn met bloem
  4. Voeg de sjalotten en spekreepjes toe. Laat nog even bakken.
  5. Giet er de wildfond en het bier bij. Kruid met de tijm en de laurierblaadjes.
  6. Laat afgedekt nog 1 u. 15 min. sudderen.
  7. Voeg de Luikse siroop en het kaneelpoeder toe.
  8. Laat nog een 30 tal min stoven en indikken, eventueel met een beetje instant sausbinder

Tot slot

  • Maak de mayonaise
  • Zet de frituur op 180 graden.  Bak de frietjes en leg ze op een torentje, werk af met wat grof zout
  • Snij de witloof in fijne reepjes, leg ze op een bord of in een kommetje en zet er een beetje veldsla op en een toefje mayonaise.