Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KORT & GOED: Feestelijke mosterdsoep met Machelse mosterd en witte wijn

KORT & GOED: Feestelijke mosterdsoep met Machelse mosterd en witte wijn

Sophie Detremmerie is amateur-keukenprinses. In Machelen-aan-de-Leie maakt ze haar eigen artisanale mosterd. Daarmee bereidt ze voor RINGtv een feestelijke mosterdsoep.

INGREDIËNTEN voor 3 à 4 personen

30g hoeveboter - 1 gesnipperde ajuin - 1 koffielepel curry - 1 geperst knoflookteentje - 1 el bloem - 800ml kippenbouillon - 200ml droge witte wijn - 2 el Machelse Mosterd natuur of dragon - 200ml magere room - peterselie - enkele kleine sneetjes gerookte ham - 3 à 4 dikke sneden bruin brood

 

WERKWIJZE

We starten met hetgeen we laatste nodig hebben: het drogen van de ham in de oven. Leg enkele kleine, dunne sneetjes gerookte ham op een bakpapier in de oven op 100° gedurende 20 minuten. Ondertussen maken we de soep. 

Smelt de boter in een kom en laat de ajuin erin fruiten. Voeg de knoflook, curry en bloem toe. Het geheel wordt meteen droger. De kippenbouillon mag erbij onder continu roeren, en aansluitend de witte wijn.  Dit geheel laat je 5 min zachtjes sudderen. Dan mag de Machelse Mosterd erbij, en de room. Zet de pan meteen van het vuur. 

De dunne sneetjes ham zijn ondertussen gedroogd en geven we een mooi plekje op de soep. Een beetje versnipperde peterselie erop en een dikke snee bruin brood, en klaar! 

Perfect vooraf klaar te maken zodat jij tijd hebt om bij je gasten te zijn. Smakelijk!