Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KORT & GOED: Fijngesneden wit-blauw rundsvlees met langoustines

KORT & GOED: Fijngesneden wit-blauw rundsvlees met langoustines

Deze week tovert chef-kok Noël Neckebroeck van Kasteel Diependael in Elewijt de zomer op ons bord. Hij maakt lekker fijngesneden Belgisch wit-blauw rundsvlees in combinatie met langoustines, zoete aardappel en ananas. Laat het smaken!

Benodigdheden

4 personen

 

240 gr klein hoofd wit/blauw

4 langoustines 8/15

1 zoete aardappel

60 gr ananas

4 radijzen

2 gr inktvis inkt

10 gr zeekraal of salty vingers

8 ringen

 

Bewerking

  • wit/blauw fijn snijden in tartaar – afkruiden en vullen in 8 ringen.

  • langoustines decorticeren – darmkanaal verwijderen – bakken

  • zoete aardappel poffen in oven – pellen – mixen en zalfje maken

  • ananas pocheren in suikersiroop –  in reepjes en blokjes snijden

  • radijzen fijn snijden – marineren in olijfolie en cardomonazijn

  • zeekraal of salty vingers lichtjes mengen met olijfolie

 

Afwerking

  • neem een lepel  zoete aardappel zalf, strijk deze open met een paletje

  • doe een druppel inktvisinkt  in het midden en doorstreep

  • plaats de rundstartaar ernaast

  • leg de langoustines op de zoete aardappel

  • vervolgens de ananas errond schikken

  • werk af met de zeekraal of salty fingers

 

 

Smakelijk !

 

Noël Neckebroeck

Kasteel Diependael

www.kasteeldiependael.be