Benodigdheden
4 personen
240 gr klein hoofd wit/blauw
4 langoustines 8/15
1 zoete aardappel
60 gr ananas
4 radijzen
2 gr inktvis inkt
10 gr zeekraal of salty vingers
8 ringen
Bewerking
-
wit/blauw fijn snijden in tartaar – afkruiden en vullen in 8 ringen.
-
langoustines decorticeren – darmkanaal verwijderen – bakken
-
zoete aardappel poffen in oven – pellen – mixen en zalfje maken
-
ananas pocheren in suikersiroop – in reepjes en blokjes snijden
-
radijzen fijn snijden – marineren in olijfolie en cardomonazijn
-
zeekraal of salty vingers lichtjes mengen met olijfolie
Afwerking
-
neem een lepel zoete aardappel zalf, strijk deze open met een paletje
-
doe een druppel inktvisinkt in het midden en doorstreep
-
plaats de rundstartaar ernaast
-
leg de langoustines op de zoete aardappel
-
vervolgens de ananas errond schikken
-
werk af met de zeekraal of salty fingers
Smakelijk !
Noël Neckebroeck
Kasteel Diependael