Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KORT & GOED: Panna cotta met coulis van aardbeien

KORT & GOED: Panna cotta met coulis van aardbeien

Deze week maakt chef Nick Michiels van Het Brouwershuis in Steenhuffel een dessert om duimen en vingers bij af te likken: panna cotta van Cornet met coulis van aardbei.

Ingrediënten panna cotta:

350 gr 40procent room

180 gr cornet

50 gr bruine suiker

3 blaadjes gelatine

10 gr vanille suiker

 

Bereiding:

Warm de suiker, vanille suiker, en de room op tot aan het kookpunt.

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Als de room juist niet kookt haal je deze van het vuur en voeg je de geweekte gelatine toe.

Blijven roeren tot de gelatine helemaal is gesmolten.

Doe het panna cotta mengsel in de door u uitgekozen vormpjes of potjes.

Laat nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

 

 

Ingrediënten coulis van aardbei:

2 dl water

Halve rodenbach fruitage

200 gr suiker

500 gr aardbeien

 

Bereiding:

Breng het water met de suiker aan de kook.

Verwijder in tussentijd de kroontjes van de aardbei.

Nu de suiker is gesmolten in het water voeg je de aardbeien toe en laat verder pruttelen op een laag vuurtje.

Zodra de coulis een beetje is ingedikt gaan we deze mixen en eventueel zeven.

Laat de coulis afkoelen in de frigo.