Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KORT & GOED: Varkensspiering met geroosterde aardappelen en kruidenboter

KORT & GOED: Varkensspiering met geroosterde aardappelen en kruidenboter

De zomer is begonnen, dus dat betekent dat we opnieuw aan de barbecue kunnen!
Chef-kok Monique Pottilius van restaurant ‘t Kreukeltje in Oetingen maakt voor ons een lekkere varkensspiering in combinatie met geroosterde aardappelen en een heerlijke kruidenboter! Laat het smaken!

INGREDIËNTEN

 

  • Mooie dikke snede varkens spiering van hof te berchemveld
  • 50 gr malse hoeveboter , peper en zeezout gehakte groene kruiden naar keuze / smaak.. enkele druppels citroen of limoensap
  • 1 kaboutersla of sucrine per pers
  • 1 voorgegaarde charlotte aardappel in de schil
  • Olijf olie bbq dream van restaurant kreukeltje
  • Geparfumeerd zeezout bakken en braden van chef herman restaurant tkreukeltje

 

BEREIDING

 

Aardappel wassen prikken en 5 tal min garen in microgolf oven, versnijden in dikke schijven en besmeren met olie, aankleuren en garen op de bbq

Mooie snede van varkens spiering , besmeren met olie bbq dream en aankleuren op warme / hete bbq wanneer deksel op bbq , nadien zacht garen met deksel dicht , zoniet aan de kant verder garen eventueel na enkele minuten laten rusten onder zilver papier en juist voor serveren terug opwarmen. Nadien mooi trancheren in schijven

Malse hoeveboter, vermengen met vers gemalen peper en zeezout en veel fijn gehakte groene verse kruiden zoals : peterselie, bieslook , kervel, look zonder look,…. eventueel een weinig citroensap goed mengen en oprollen in plastiek folie en opstijven in de koelkast ( kan perfect op voorhand gebeuren)

Sucrine sla of kaboutersalde soms ook als kombinatie van kropsla en Romeinse sla gezien , is kleine knapperige slakrop die we in de lengte halveren besprenkelen met wat olie en garen op de bbq onder deksel , heeft ook licht zoet smaak  word ook little gem genoemd.

Voor het serveren , vlees, aardappel en sucrine kruiden met zout bakken en braden van tkreukeltje, of wat fleur de sel eventueel geparfumeerd.

Vlees in mooie schijven snijden en boter ook in schijven gesneden boven op het vlees een smelt alzo over het vlees en dient als saus.

Smakelijk eten