Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KORT & GOED: Verse americain met een zomers slaatje en frietjes

KORT & GOED: Verse americain met een zomers slaatje en frietjes

Deze week staat Leo Eeckhaut van Restaurant Leo’s en Ben’s uit Wambeek achter het fornuis. Voor de RINGtv-kijkers maakt hij een verse americain met een zomers slaatje en frietjes. Om duimen en vingers bij af te likken!

Bereidingstijd: 20 min

 

INGREDIËNTEN (1 pers)

 

AMERICAIN

  • 250 à 300 gr. mager rundsvlees (eventueel zélf met de hand hakken!)
  • Verse peterselie
  • Enkele sjalotjes
  • Mayonnaise
  • Worcester saus (‘Engelse Saus’)
  • Tabasco 
  • peper

 

SLAATJE

  • Halve krop sla
  • Fijngesneden uitje
  • Een tomaat
  • 1 ei
  • Mayonnaise
  • Peper
  • Zout

 

BEREIDING

 

AMERICAIN

 

Gehakt rundsvlees in kommetje doen, naar smaak sjalotjes en peterselie toevoegen

Voeg er een eetlepel mayonnaise bij. Een koffielepel Engelse saus en een druppel of 6 tabasco (naar smaak). Draai van de pepermolen (naar smaak) en alles goed mengen. Zet in de koelkast. Ondertussen kan u het slaatje klaarmaken.

 

SLAATJE

Meng de sla, tomaten, ei, uitjes (naar smaak) met de mayonnaise. Afkruiden met peper en zout.

 

DRESSEREN

 

Neem een bord, leg er een serveerring op en vul deze met de lekker-frisse americain. De salade dresseer je daarnaast op het bord. De frietjes geef je apart in een kommetje en smullen maar!

 

Leo Eeckhaut

Leo’s en Ben’s, Wambeek