Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leeuwse leerkrachten-in-spé ongedeerd na aardbeving in Nepal

Leeuwse leerkrachten-in-spé ongedeerd na aardbeving in Nepal

Nepal werd zaterdag opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in 80 jaar. De beving had een kracht van 7,9 op de schaal van Richter en heeft intussen 3.200 doden geëist. Elke Rimaux en Nathalie De Leener uit Sint-Pieters-Leeuw geven op dit ogenblik les in Kathmandu maar zijn ongedeerd.

Eind februari vertelden Elke Rimaux en Nathalie De Leener uit Sint-Pieters-Leeuw in KrisKras honderduit over hun stage in Kathmandu. Beide meisjes zitten in hun derde opleidingsfase Bachelor Lager Onderwijs en zijn momenteel aan de slag in de lagere school ‘Sunrise English Boarding School’. Ze hadden zich hun buitenlands avontuur wellicht anders voorgesteld.

Hun familie ontving intussen een telefoontje van hen dat ze ongedeerd zijn. Maar ze hebben dus blijkbaar heel wat angstige momenten beleefd. Ze leven momenteel buiten uit vrees voor naschokken. Dat staat te lezen op de lokale nieuwswebsite sint-pieters-leeuw.eu. Alles wordt in het werk gesteld om hen zo snel mogelijk over te brengen naar ons land. Maar de luchthaven is er momenteel gesloten omwille van de naschokken.  

Lees hier de blog van Elke en Nathalie. Hun blog werd intussen nog niet geüpdatet door het gebrek aan elektriciteit en internet.