Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leo Peeters: “Stevaert kon verwoorden wat er leefde bij de mensen”

Leo Peeters: “Stevaert kon verwoorden wat er leefde bij de mensen”

Ook heel wat politici uit onze regio reageren geschokt op het plotse overlijden van minister van Staat en oud Sp-a-voorzitter Steve Stevaert. Hij werd gisteren na een lange zoektocht teruggevonden in het Albertkanaal in Hasselt.

Leo Peeters (Kappele-op-den-Bos) : "Hij kon verwoorden wat er bij de mensen leefde"

Onder meer voormalig burgemeester van Kapelle-op-den-Bos en partijgenoot Leo Peeters reageert geschokt. Hij was samen met Steve Stevaert in de jaren ’90 minister in de Vlaamse regering. “Hij stond zeer dicht bij de mensen. Hij stond er ook middenin. Hij was geen dossiervreter maar kon zeer helder verwoorden wat er bij de bevolking leefde. Zijn grootste verwezenlijking was de herverdeling van de rijkdom in onze maatschappij. Vandaar ook het gratis busverhaal en de minimale stroomvoorziening voor mensen in armoede”, aldus Peeters vanmorgen op Radio2.

Bert Anciaux (Brussel) : "Hij zag de mensen graag"

Ook Brusselaar Bert Anciaux is diep bedroefd. "Ik verlies een makker. Hij zag de mensen graag en hij wou ook dat ze hem graag zagen. Wellicht kon hij het niet hebben dat de mensen hem als misdadiger zouden zien”, aldus Anciaux op Radio1.

Eric Van Rompuy (Zaventem): "Ik ken weinig politici die zo dicht bij de mensen stond"

Ook buiten zijn eigen partij is er veel lof voor Stevaert. “Hij was enorm creatief en altijd heel vriendelijk voor zijn collega’s. Ik ken ook weinig politici die zo dicht bij de bevolking stonden en een boodschap vervat konden meegeven”, zegt CD&V’er Eric Van Rompuy uit Zaventem. Beiden waren een klein jaar samen minister in de Vlaamse regering Van den Brande.

Heeft u naar aanleiding van het overlijden van Steve Stevaert vragen over zelfdoding? Dan kan u altijd terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.