2018_gemeentehuis_linkebeek.png

Linkebeek één van twee Vlaamse gemeenten zonder nieuw bestuur

vrij 28 dec 2018

Linkebeek is samen met het Antwerpse Borsbeek één van de twee Vlaamse gemeenten waar nog geen nieuwe bestuursploeg is gevormd. In Linkebeek is intussen wel bekend wie gemeenteraadsvoorzitter wordt. Die eer is voor Roel Leemans van de tweetalige lijst Activ’.

Omdat de gesprekken tussen de drie partijen twee maanden lang niets opleverden, zoeken de drie partijen op initiatief van Activ' momenteel samen naar een 'algemene meerderheid'. Maar ook daar is voorlopig geen witte rook. Yves Ghequière kondigde donderdagavond aan dat Link@Venir een van de komende dagen aan de twee lijsten nieuwe voorstellen zal overmaken.

Activ' stelt zoals bekend als voorwaarde voor samenwerking dat de communautaire twisten tijdens deze legislatuur aan de kant geschoven worden. Het blijkt intussen ook dat Activ’ de gemeenteraadsvoorzitter mag leveren. Roel Leemans wordt gesteund door de grootste partij Link@Venir.

“Dit gebaar wijzigt de houding van Activ' ten aanzien van de burgemeestersvoordracht van Ghequière echter niet. Het gaat voor ons niet om de postjes maar om de inhoud. Wij dringen aan op een structurele samenwerking tussen de drie partijen en een communautaire stilte omdat dit de beste oplossing zou zijn voor Linkebeek en wachten op de voorstellen van Link@Venir. De functie van gemeenteraadsvoorzitter is eerder symbolisch en geeft je geen beleidsmacht", aldus Leemans.