Machelen opent jacht op parkeertoeristen

4 jaar geleden

De gemeente Machelen opent de jacht op toeristen die dagenlang parkeren in de Machelse straten. Heel wat mensen die het vliegtuig nemen op Brussels Airport vermijden zo parkeerkosten. “Maar die parkeertoeristen zijn niet langer welkom”, zegt schepen van Mobiliteit Steve Claeys.

Het is een gekend probleem in gemeenten rondom de luchthaven. Reizigers die op Brussels Airport een vliegtuig nemen, parkeren hun wagen in de straten van en nemen dan het openbaar vervoer richting de luchthaven. “In Machelen kan je nog gratis parkeren. Heel wat toeristen zetten hun wagen dan ook in onze straten, waardoor onze inwoners geen parkeerplek meer vinden”, zegt schepen van Mobiliteit Steve Claeys.

Machelen kampt daardoor met een tekort aan parkeerplaatsen. Eerder voerden Vilvoorde, Steenokkerzeel en Zaventem al een parkeerbeleid in om toeristen weg te houden. Ook Machelen werkt nu aan een parkeerplan. “Onze inwoners en mensen die onze gemeente bezoeken, moeten wel nog kunnen parkeren. Er wordt gedacht om kort parkeren in te voeren of parkeren voor een periode van maximaal vier uur. Maar de langparkeerders moeten uit het Machelse straatbeeld verdwijnen”, besluit Claeys.