Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machels Gekruid (afl.4 - Radia) : Tajine met lamsvlees en pruimen

Machels Gekruid (afl.4 - Radia) : Tajine met lamsvlees en pruimen

Radia uit Marokko maakt een feestelijke tajine met lamsvlees. Hier het recept. 

Ingrediënten :

- Vier stukken lamsvlees
- Olijfolie
- Boter
- Teentje look
- Tomaat
- Ui
- Koriander
- Kruiden:
    ras el hanout
    zout
    gember
    saffraan
    kurkuma
    kaneel
    kaneel stokje.
- 100gr droge pruimen
- 100gr droge abrikozen
- orange bloesemwater
- suiker
- Vier verse vijgen
- 150gr amandelen

bereiding
1) Lamsvlees marineren in kruiden, zout, koriander, look en olijfolie.
2) Tajine of pan op het vuur zetten met een scheutje olijfolie.
3) Gemarineerd vlees in de tajine of pan met een beetje boter.
4) Gesneden ui en tomaten toevoegen.
5) Kruiden, zout, stokje kaneel, koriander en een beetje water toevoegen.
6) 20 min op een zachte vuur laten sudderen.
7) Voor  de droge pruimen en abrikozen: 5 min laten koken in een zachte karamel.          Mengsel van suiker, kaneelpoeder, kaneelstokje en oranjebloesem. Met beetje water op het vuur laten koken.
8) Verse vijgen opwarmen in de siroop. 
9) Aan pan met kokend water amandelen toevoegen, pellen en daarna later bakken in olie.

Opdienen in een tajine of in een bord.


Laat het smaken


Radia